15 produkti, kas stiprinās tavu imūnsistēmu

Šis ir laiks, kad tavu imūnsistēmu nepieciešams papildus stiprināt. Esam apkopojuši 15 vitamīniem bagātus produktus, kurus nepieciešams iekļaut tavā ikdienas ēdienkartē. Nodrošini savu organismu ar visām tam nepieciešamajām uzturvielām un esi vesels!

Citrusaugļi

Citrusaugļi ir bagāti ar C vitamīnu, kas ir galvenais imūnsistēmas stiprinātājs. C vitamīns lieliski cīnās ar iekaisuma procesiem. Lieto uzturā mandarīnus, apelsīnus, greipfrūtus un citronus un uzņem ne tikai enerģiju, bet arī stiprini savu veselību!

Paprika

C vitamīnu satur ne tikai citrusaugļi, bet arī dārzeņi. Lai cik neticami tas neizklausītos, bet C vitamīna daudzums paprikā ir lielāks nekā apelsīnā. Paprika satur arī beta karotīnu, kura galvenās funkcijas ir imūnsistēmas stimulācija. Beta karotīns uzlabo ādas stāvokli un īpaši ieteicams tiem, kuri daudzas stundas pavada pie datora, jo uzlabo redzi.

Brokoļi

Brokoļi ir bagāti ar A, C un E vitamīnu, satur antioksidantus un šķiedrvielas. Iekļauj brokoļus savā ēdienkartē! Būtiski-ievēro, ka brokoļus nedrīkst ilgi termiski apstrādā, jo tā tie zaudē savas vērtīgās īpašības.

Ķiploki

Ķiploks ēdienam piešķir garšu un smaržu, un kopš seniem laikiem uzskatāms par īstu brīnumlīdzekli cīņā ar vīrusu saslimšanām. Tā kā tas satur allicīnu, tam piemīt spēcīgas ārstnieciskas īpašības. Ķiploks ne tikai stiprina imūnsistēmu, bet spēj arī pazemināt arteriālo asinsspiedienu.

Ingvers

Vēl viens produkts, kurš nāk talkā saaukstēšanās laikā. Spēj samazināt iekaisuma procesus un noņemt kakla sāpes. Piešķir tonusu un palīdz cīnīties ar sliktu dūšu.

Spināti

Spināti satur C vitamīnu, dzelzi, beta karotīnu un antioksidantus. Palīdz cīnīties ar iekaisuma procesiem un infekcijām.

Lietot ieteicams svaigā veidā, jo tādējādi nezaudē savas vērtīgās īpašības.

Jogurts

Jogurts labvēlīgi ietekmē zarnu darbību. Izvēlies jogurtu, kuram ir pievienotas zarnu traktam labvēlīgās baktērijas. Pievērs uzmanību tam, lai jogurtam nav pievienotam krāsvielas un aromatizētāji. Jogurts ir teicams D vitamīna avots un stiprina imūnsistēmu dabīgā veidā.

Mandeles

Lieto uzturā riekstus! Mandeles, piemēram, satur daudz E vitamīna. Pusglāze mandeļu (aptuveni 46 attīrīti rieksti) nodrošina gandrīz 100% ieteicamās E vitamīna dienas devas.

Kurkuma

Kurkuma ir izlavēta ar savu spēju ārstēt iekaisuma procesus. Kurkuma pazemina asinsspiedienu, uzlabo noskaņojumu, ārstē locītavu slimības, atjauno aknas un uzlabo vispārējo veselības stāvokli.

Zaļā tēja

Zaļā tēja satur ļoti vērtīgas miecvielas – polifenolus.  Tās ir ķīmiskas vielas ar antioksidanta īpašībām. Tējā īpaši daudz ir flavonoīdu, kas stiprina imūnsistēmu. Pētījumi liecina, ka tējas lietošana samazina sirds un asinsvadu slimību risku.

Papaija

Papaija ir auglis, kas satur daudz C vitamīna. Apēdot tikai vienu papaiju dienā, nodrošināsi visu C vitamīna nepieciešamo dienas devu. Tā sastāvā ir ferments papaīns, kuram ir spēcīgas pret iekaisuma īpašības. Satur daudz kālija un B grupas vitamīnus.

Kivi

Kivi ir viens no labākajiem C vitamīna avotiem. Kivi satur arī kāliju, K vitamīnu, un nodrošina nepieciešamo folātu (B grupas vitamīnu) daudzumu.

Mājputnu gaļa

Vistas un tītara gaļa ir bagāta ar B6 grupas vitamīniem. Tie galvenokārt atjauno šūnu darbību, aizkavē organisma novecošanos un stiprina imūnsistēmu. Vistas buljons satur glikozamīnu un hondroitīnu, kas nodrošina locītavu veselību.

Saulespuķu sēklas

Saulespuķu sēklas ir lielisks fosfora, magnija un B6 vitamīna avots. Bagātinātas ar E vitamīnu un antioksidantiem, tās labvēlīgi ietekmē organisma veselību.

Gliemenes

Gliemenes parasti neraisa nekādas asociācijas ar saaukstēšanās ārstēšanu, tomēr jāteic, ka dažas no sugām satur cinku, kas spēlē lielu lomu imūnsistēmas stiprināšanā. Cinkam bieži netiek pievērsta būtiska uzmanība, taču jāatzīmē, ka organismam tas ir nepieciešams. Cinku satur krabju gaļa un mīdijas. Ļoti daudz cinku satur austeres.

Patika šis raksts? Iesaki citiem!

Avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru