5 ”nedrīkst” tomātu stādu audzēšanā

Likt saulē

Tomātu stādiem vajag saules gaismu, savādāk tie neattīstīsies. Pie pārāk īsas dienasgaismas, tomātu stādus papildus apgaismo ar speciālām lampām. Bet nedrīkst stādus likt tiešos saules staros. Gaisma ir vajadzīga, bet izkliedēta, jo savādāk stādi var saulē apdegt. Tie paliks dzelteni un sāks vīst. Ja stādi stāv saules pusē, tad noēnojiet tos.

Negrozīt

Jaunie stādi vienmēr tiecas uz sauli, kas tiem ir vajadzīga priekš augšanas. Podiņi ik pa laikam ir jāpagroza ar dažādām pusēm pret sauli. Ja to nedarīs, tad stādi visu laiku lieksies uz vienu pusi un izaugs līki. Nepieļaujiet tādu kļūdu, lai iegūtu veselus un spēcīgus tomātus.

Attēlu rezultāti vaicājumam “5 «нельзя» для рассады томатов”

Lasi arī: Briesmīgas krāsas mati šausmīgi savecināja sievieti, bet tad viņa nokļuva brīnišķīga friziera rokās

Nenorūdīt

Tomāti ir siltummīļi un negatīvi attiecas pret aukstumu. Stādus vajag norūdīt pirms pārstādīšanas siltumnīcā vai dobē. Stādiem pakāpeniski ir jāpierod pie zemākas temperatūras. Ja noignorēs norūdīšanas periodu un iznesīs stādus uzreiz ārā, tad tie var iet bojā. Tāda krasa augšanas apstākļu maiņa var kļūt par lielu stresu stādiem. Pirmajā aprīļa pusē no sākuma var atvērt mazliet logu uz pāris stundām. Pēc tam jau var nest uz balkona vai ārā uz neilgu laiku. Ar katru reizi laiku pagarina. Tikai nevajag likt aukstā vējā. Tajā pašā laikā ir jāvēro kā reaģē  lapiņas. Šādi norūdot stādiņus tiek stiprināta to imūnsistēma. Stādi pieradīs pie klimata, kļūs stiprāki un dos bagātīgu ražu.

COMMENTS

Pievienot komentāru