6 veselības zelta noteikumi no japāņa, kurš izārstēja sevi pats

2.Noteikums. Ciets spilvens

Spilvens jāliek nevis zem galvas, bet gan zem kakla. Tam jāaizpilda tukšums starp lāpstiņām un pakausi. Tā kakls neizliecas, bet atrodas dabiskā stāvoklī. Iesākt var ar mīkstu spilvenu-rullīti, bet pēc tam pakāpeniski pāriet uz cietākiem variantiem.

3.Noteikums. Vingrinājums “Zelta zivtiņa”

Bez cietās gultas vēl labi darbojas arī aktīvā stājas labošana. Vingrinājums “Zelta zivtiņa” ir ļoti vienkārši izpildāms. Katru dienu maziem solīšiem jūs labosiet stāju, bet tātad arī visu organismu.

Lasi arī: Izmainījās un apprecējās: Kā tagad dzīvo slavenā meitene, kuru apsmēja

       Kā izpildīt vingrinājumu?

Atgulieties uz grīdas tā, lai mugurkauls, dibens un papēži būtu pie grīdas. Rokas aplieciet zem kakla skriemeļiem, plaši izpletiet elkoņus. Ar kāju pirkstiem stiepjaties uz galvu. Sāciet stiept visas ekstremitātes uz visām pusēm: elkoņus – uz sāniem, galvu – uz augšu, papēžus pārmaiņus stiepiet uz leju. Sajūtiet, kā izstiepjas un iztaisnojas jūsu mugurkauls.

Kad tas izdarīt, atkal ieņemiet sākuma stāvokli un vibrējiet ar visu ķermeni. Iedomājieties, ka esat zivtiņa, kas peld ūdenī, un izlokās pa labi, pa kreisi. 

4.Noteikums. Vingrinājums “Vibrācija”

Šis vingrinājums ir vērsts uz kapilāru atveseļošanu, un pēc Kacudzo domām aizstāj skriešanu. Japānis iesaka šo vingrinājumu pildīt arī slimniekiem, kas piekalti pie gultas.

      Kā pildīt vingrinājumu?

Atgulieties uz grīdas un palieciet cietu spilvenu zem kakla skriemeļiem. Paceliet rokas un kājas uz augšu tā, lai tās atrastos apmēram perpendikulāri vienas pret otru. Nav tik svarīgi ideāli iztaisnot kājas, jo tas nav stiepšanās vingrinājums. Tādā stāvoklī sāciet vibrēt ar rokām un kājām. Turpiniet pāris minūtes un pierodiet tieši vibrēt, nevis purināt ekstremitātes. 

Gan “Zelta zivtiņa”, gan “Vibrācija” dabiskās ķermeņa saraušanās. Mūsu balss saites vibrē, kad mēs runājam, muskuļi saraujas, bet sirds to dara nepārtraukti visu mūžu. Kacudzo Niši ticēja, ja reiz šādas vibrācijas ķermenim ir nepieciešamas, tad arī to imitācija būs noderīga.

5.Noteikums. Pēdu un plaukstu slēgšana

Šis mierīgais, gandrīz meditatīvais vingrinājums arī palīdz kapilāru darbībai. Lai gan tas aizņem daudz laika, neslinkojiet un veltiet to sev.

       Kā pildīt vingrinājumu?

Atgulieties uz grīdas, zem kakla palieciet cietu spilvenu. Salieciet kopā pēdas, salieciet kājas ceļgalos un izpletiet tās uz sāniem. Plaukstas salieciet kopā uz krūtīm, pirksti virzienā uz galvu. Izpildiet sagatavošanas vingrinājumus pa 10 reizēm:

  • saspiediet abu roku pirkstu spilventiņus vienu pret otru;
  • saspiediet pārmaiņus pirkstu spilventiņus, tad plaukstas;
  • saspiediet saslēgtas plaukstas;
  • virziet sakļautās plaukstas no vidukļa uz augšu pāri galvai un atpakaļ;
  • pagrieziet sakļautās plaukstas ar pirkstiem uz leju un virziet no starpenes līdz nabai;
  • izstiepiet rokas ar sakļautām plaukstām virs galvas un virziet tās pāri visam ķermenim, imitējot darbu ar cirvi;
  • stiepiet rokas uz augšu, uz leju līdz galam;
  • rokas ar sakļautām plaukstām atgrieziet sākuma stāvoklī, bet kājas ar sakļautām pēdām virziet uz starpeni un atpakaļ;
  • gan plaukstas, gan pēdas virziet gar ķermeni vienlaicīgi.

 

Pēc tam atgriezieties sākuma stāvoklī, aizveriet acis un guliet apmēram 15 minūtes. Šī ir vingrinājuma galvenā daļa.

6.Noteikums. Vingrinājums “Mugurkaula un vēdera kustināšana”

         Kā pildīt vingrinājumu?

Sākuma stāvoklis: apsēdieties, saliekot pēdas zem dibena jeb “turku pozā”. Iztaisnojiet muguru kā pie sienas. 

        Sākumā iemācieties starpvinginājumu:

Izstiepiet rokas uz priekšu paralēli vienu otrai. Lēni grieziet galvu pa labi, cenšoties saskatīt savu astes kaulu. Pēc tam to pašu atkārtojiet uz kreiso pusi. Pēc tam izstiepiet rokas virs galvas un atkārtojiet pagriezienus ar galvu.  Katru reizi pagriežot galvu Kacudzo Niši iesaka iedomāties ugunīgi zeltainu apelsīna lieluma bumbu pie sava astes kaula, kurš lien pa mugurkaulu uz augšu un piepilda to ar dziedniecisku spēku.

Domas spēkam arī nav pēdējā vieta slavenā japāņa dziedināšanas metodikā. Ja ar sliktām domām mēs protam iedzīt sevi briesmīgā stresā, kurš provocē fiziskas slimības, tad labās domas noteikti palīdzēs ārstēšanā. Tāpēc nekautrējieties un noteikti mēģiniet iedomāties dziedniecisko ugunīgi zeltaino bumbu. Galu galā neviens par to neuzzinās.

      Sāciet no sagatavošanās daļas un atkārtojiet katru vingrinājumu pa 10 

      reizēm:

  • paceliet un nolaidiet plecus;
  • starpvingrinājums;
  • nolieciet galvu pa labi-pa kreisi;
  • starpvingrinājums;
  • nolieciet galvu uz priekšu-atpakaļ;
  • starpvingrinājums;
  • nolieciet galvu uz priekšu-atpakaļ, pa labi-pa kreisi;
  • nolieciet galvu pa labi un ritiniet pa pakausi uz kreiso pusi, un atpakaļ;
  • izstiepiet rokas sev priekšā paralēli vienu otrai, salieciet elkoņos un sažņaudziet dūres. Atlieciet rokas aiz muguras, cenšoties tas salikt kopā uz muguras, vienlaicīgi atmetiet galvu atpakaļ;
  • starpvingrinājums.

        Pamatvingrinājums:

Ieņemiet sākuma stāvokli un atslābinieties. Sāciet šūpoties pa labi-pa kreisi, vienlaicīgi ievelkot un atlaižot vēderu. Turpiniet desmit minūtes.

COMMENTS

Pievienot komentāru