Apple visdrīzāk neražos mašīnas

Taču, spriežot pēc jauniem ziņojumiem, Apple atmetis ideju par sava automobīļa izveidošanu un tā vietā ražos autonomu braukšanas platformu.

 

Pēc Bloomberg iegūtas informācijas no anonīmiem avotiem, kuri iesaistīti projektā, Apple automobīļus mēs tomēr tuvākajā nākotnē nepiedzīvosim. No kādreizējās 1000 cilvēku komandas simtiem dalībnieku tagad strādās pie citiem projektiem, kamēr daudzus citus vienkārši atlaida.

Apple pašlaik koncentrējas uz to, lai izstrādātu sistēmu, kas ļaus tiem sadarboties ar citiem ražotājiem un kādreiz nākotnē uzražot savu auto. Tiek apgalvots, ka Apple ir algojuši jaunus darbiniekus ar nolūku veicināt to pašreizējā projekta – autonomās platformas – izstrādi.

 

Jaunizveidotajai komandai ir uzlikts laika ierobežojums līdz nākamā gada beigām ar nolūku pierādīt, ka tā spēj izstrādāt funkcionējošu, realizējamu autonomās braukšanas sistēmu. Ja tas netiks paveikts, projekts varētu tikt atcelts pavisam.

Šī informācija nākusi klajā pēc mēnešiem ilgas neskaidrības, domstarpībām stratēģijā un citām problēmām komandas ietvaros. Tieši tādēļ, lai cik ļoti arī mēs vēlētos redzēt iCar braucam pa ielām, neizskatās, ka tas notiks tuvākajā nākotnē.

Pievienot komentāru