Braunijs ar aveņu un krēmsiera glazūru

Braunijs ir teicama izvēle visiem  šokolādes mīļiem. Bet, ja brauniju papildina avenes un krēmsiera glazūra – atturēties no šī garšas baudījuma nespēs neviens!

Nepieciešams:

200 g svaigas avenes

200 g sviests

200 g rūgtā šokolāde

250 g pūdercukurs

3 olas

125 g milti

50 g kakao pulveris

Glazūrai:

250 g krēmsiers (piemēram, Mascarpone).

75 g pūdercukurs

1 ola

 

Pagatavošana:

1. Nelielā katliņā ieberiet avenes un pārlejiet tās ar 50 ml ūdens. Lieciet uz uguns, periodiski maisot, vāriet 5-7 minūtes, līdz nedaudz sabiezē. Pēc tam izberziet gatavo maisījumu caur sietu, lai atbrīvotos no kauliņiem.

2. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietaukojiet cepamās formas malas (izvēlieties taisnstūra formas pannu) un ieklājiet cepampapīru.

3. Ūdens peldē izkausējiet sviestu un šokolādi. Nolieciet to malā uz pāris minūtēm, lai nedaudz atdziest.

4. Uzputojiet krēmsieru kopā ar olu un pūdercukuru, līdz izveidojas viendabīga masa.

5. Iepriekš izkausētajā sviesta un šokolādes masā, kas jau nedaudz atdzisusi, pievienojiet pūdercukuru un šķipsniņu sāls, iepriekš uzputotas olas. Visu labi samaisiet. Pēc tam pievienojiet izsijātus miltus un kakao, vēlreiz labi samaisiet.

 

Lasi vēl: Ātra un viegla biezpiena kēksiņu recepte

 

6. Gatavo masu lejiet cepamajā formā un izlīdziniet. Tai pāri lejiet iepriekš pagatavo krēmsiera glazūru un rūpīgi izlīdziniet.

7. Ar tējkaroti vispusi pārlejiet ar pagatavoto aveņu glazūru, ar naža galu variet veidot glītu zīmējumu, ja ir tāda vēlēšanās. Cepiet 35-40 minūtes, pēc tam ļaujiet cepamajā formā braunijam atdzist.

Pirms pasniegšanas brauniju sagrieziet glītās taisnstūra vai romba formās.

Lai labi garšo!

 

Avots: goodhouse.ru

Pievienot komentāru