Es izsvītroju no savas dzīves visus cilvēkus, kuriem priekš manis nekad nav laika

Es vienmēr esmu bijusi tā, kura ir novērtējusi attiecības. Man vienmēr ir paticis veltīt laiku draudzīgām sarunām – es parasti esmu tā, kura rūpējas par visiem.

Man vienmēr ir šķitis, ka attiecības ir man svarīgas, uzskatu, ka par tām ir jārūpējas – līdzīgi kā par augiem. Nekad neesmu žēlojusi ne savu laiku, ne nervus, lai attiecībās būtu viss kārtībā. Uzskatīju, ka pret apkārtējiem jāizturas tā, kā es gribētu, lai izturas pret mani, neskatoties uz to, ka manā sabiedrībā bija dažādi ļaudis.

Bet reiz pienāca diena, kad es sapratu – kaut kas nav kārtībā.. Es sapratu, ka lielu daļu sava laika veltu tiem, kuri to nemaz nenovērtē.

Ne vienmēr citi pret tevi izturēties tikpat labi, kā tu pret viņiem. Daži no tā sauktajiem draugiem patiesībā draudzējas ar tevi, jo tas viņiem ir izdevīgi. Viņi ierodas tikai tad, kad viņam vajadzīga tava palīdzība vai atbalsts.

Ņemot vērā savas pārdomas, es nolēmu veikt nelielu eksperimentu.

Es pārstāju viņiem zvanīt. Es pārstāju parādīties viņu dzīvē. Es vienkārši pazudu no viņu dzīves. Gribēju beidzot uzzināt, cik pārkaltušus augus es visus šos gadus esmu laistījusi.

Tas, kas notika tālāk, mani patiešām satrieca, es pat varu teikt, ka tas salauza manu sirdi. Tāpēc es nolēmu beidzot pārtraukt visas tās attiecības, kurās mani necienīja. Daudzas manā skatījumā iepriekš draudzīgas attiecības vienkārši izira.

Lai gan tas nesa līdzi pārdzīvojumus, vienlaicīgi es jutos atvieglota par to, ka šīs attiecības ir beigušās.

 

Lasi vēl: Attiecību restarts: patiess stāsts par to, kā tikt galā ar krīzi attiecībās

 

Draudzība ir kā divvirzienu satiksme, tu nevari visu laiku gaidīt, kad tev kāds visu laiku kaut ko dos – tev ir jādod arī pretī. Un nav tādu attaisnojumu, lai to nedarītu. Ja vēlēsies, tu vienmēr atradīsi laiku.

Es pārtraucu mākslīgi uzturēt draudzības, kuras no otras puses neviens nebija gatavs uzturēt. Es pātraucu izlikties, ka viss ir kārtībā. Es vienkārši neļāvu sevi vairs izmantot.

Kādēļ gan man savs laiks jātērē kāda dēļ, kurš to nespēj novērtēt?

Es labāk dodu priekšroku vienam labam draugam, nevis pulciņam tādu, kuriem ar mani draudzēties ir izdevīgi.

Bet vai tu piekrīti autores teiktajam?

Avots: lifter.com.ua

COMMENTS

Pievienot komentāru