Slimības cēlonis meklējams galvā – sāpes ķermenī liecina par problēmām kādā konkrētā jomā

Psihosomatika pēta cilvēka ķermeņa un psihes mijiedarbību. Īsāk sakot, ķermenī un psihē procesiem jānorit vienlaicīgi un saskaņoti.

Izlasi aprakstu par sāpēm kādā konkrētā ķermeņa daļā, un tu sapratīsi, kurā dzīves jomā nepieciešams ieviest pārmaiņas.

Galva

Ja tev bieži sāp galva, tas nozīmē, ka galva pilna ar domām, bet trūkst reālas darbības. Galvassāpes bieži piemeklē cilvēkus ar augstu intelekta līmeni, kuri cenšas apspiest savas emocijas. Var liecināt par pārmetumiem, kas vērsti savā virzienā, par bailēm un zemu pašvērtējumu.

Mati

Problēmas ar matiem, piemēram, matu trauslums, izkrišana, ātra nosirmošana, liecina par to, ka jums ir augsts stresa līmenis, bezpalīdzības sajūta un pat izmisums. Mati simbolizē dzīvības enerģiju, tāpēc problēmas ar matiem var rasties tad, ja cilvēks dzīvo pastāvīgās bailēs vai izjūt pastāvīgu spriedzi.

Vienīgais, kas jums ir jādara, ir jānotic sev un augstākiem spēkiem. Reizēm matu izkrišana var piemeklēt arī tad, ja cilvēks ir pārāk augstās domās par sevi, lepns vai apvainojies uz Dievu.

Kakls

Kakls savieno galvu ar pleciem, t.i, tas savieno prātu ar jūtām. Faktiski tas nozīmē, ka jūs izjūtiet nedrošību starp emocionālo un materiālo pusi. Jūs esiet neelastīgs, neesiet gatavs uzklausīt citu viedokli vai sadzirdēt kaut ko nepatīkamu no apkārtējo puses. Cilvēks izvēlas ignorēt, nevis risināt situāciju. Variet izmēģināt, kura kustība kaklā jums izraisa sāpes, mājot ar galvu “jā”, vai grozot to uz sāniem “nē”. Tas parādīs to, kurā jomā jums lielākas problēmas.

Acis

Tuvredzība – nespēja raudzīties nākotnē, bailes no tās. Nav vēlēšanās lūkoties tālāk par savu degungalu.

Tālredzība – nespēja dzīvot tagadnē. Cilvēki ilgi domā un nespēj pieņemt lēmumu. Grūtības novērtēt situāciju kopumā.

Daltonisms – cilvēks visu saredz pelēkās krāsās. Liecina par to, ka cilvēks nemāk priecāties par dzīvi, trūkst dzīvesprieka.

Glaukoma – grūtības palaist pagātnes notikumus, nespēja piedot senus aizvainojumus.

Zobi

Zobu sāpes piemeklē neizlēmīgus cilvēkus – tos, kuri nespēj pieņemt lēmumu. Jums ir gūti analizēt notiekošo, ir vēlme, lai citi atrisina visas jūsu problēmas.

Lielo zobu sāpes liecina par nespēju pieņemt situāciju. Ja sāp augšējie zobi, tas liecina, ka runa iet par jau pieņemtajiem lēmumiem, savukārt, ja sāp apakšējie zobi, tas liecina par grūtībām uzņemties atbildību par iepriekš pieņemtajiem lēmumiem.

Pastāv arī otrs skaidrojums – ja sāp zobi kreisajā pusē, tas liecina par sarežģītām attiecībām ar māti. Ja zobi sāp labajā pusē, problēmas attiecībās ar tēvu.

Mute

Mutes slimības, piemēram, stomatīts, liecina par lielu aizvainojumu. Sakosta mēle liecina par sevis šaustīšanu par savu pļāpīgumu. Sakosti vaigi – par nemieru, bailēm, ka var tikt atklāti jūsu noslēpumi. Mute kopumā rāda, kā cilvēks spēj pieņemt jaunas situācijas vai idejas.

Lūpas

Lūpas atspoguļo mūsu dvēseles stāvokli.

Saplaisājušas lūpas – cilvēkā valda divējādas jūtas, tās praktiski plēš jūs uz pusēm.

Sakodītas lūpas – sevis nosodīšana par savu jūtīgumu.

Herpe – tāpat kā iepriekš – sevis sodīšana par pārlieku jūtīgumu, taču jau daudz lielākā apmērā.

Mugura

Mugura simbolizē stabilitātes izjūtu dzīvē. Sāpes mugurā liecina par emocionāla atbalsta trūkumu dzīvē. Cilvēkam šķiet, ka viņu nemīl, vai arī viņš ir spiests slēpt savu mīlestību pret kādu. Ja cilvēks nespēj muguras dēļ pārvietoties, tas nozīmē, ka viņš nespēj kādam atklāt savas jūtas.

Ja sāp muguras kreisā puse, grūtības atklāt savas jūtas ģimenes locekļiem, ja labā puse – grūtības ar mīlestību attiekties pret dzīvi kopumā.

Jostas vieta

Norāda par konfliktu un par vainas izjūtu, akcentējot tieši pagātnes notikumus. Sāpes muguras lejasdaļā liecina par grūtībām finanšu jomā, ģimenē, mājās vai darbā. Sāpes muguras lejasdaļā var liecināt par vēlmi kaut ko sasniegt, bet bailēm rīkoties.

Locītavas

Bursīts  liecina par apspiestu aizvainojumu. Cilvēks it visā vēlas būt perfekts, pat sīkumos. Apspiež sevī dusmas.

Artrīts – cilvēks jūtas nemīlēts. Ar artrītu bieži slimo “pareizi” cilvēki, tie, kuri vienmēr visu grib izdarīt pareizi. Piemīt izteikts kriticisms.

Problēmas ar ceļiem – spītība, lepnums un apspiestas dusmas. Nevēlēšanās piekāpties.

Liekais svars

Ja cilvēkam ilgstoši ir liekā svara problēmas, tad ir vērts aizdomāties par savu iekšējo pasauli. Ķermenis parasti saglabā tauku rezerves, lai sevi pasargātu  no ārējiem faktoriem. Viņš jūtas nedrošs un nepasargāts.

Citkārt tas var liecināt par apspiestām vēlmēm kaut ko dzīvē sasniegt. Bērniem ar liekā svara problēmām bieži nākas saskarties ar izsmiešanu un apvainojumiem.

Kuņģis

Gastrīts bieži piemeklē tos cilvēkus, kuri cieš no nervu uzbudinājuma un stresa. Jūsu dzīvē trūkst nenoteiktības, jums var rasties nolemtības sajūta. Kuņģa čūla liecina par bailēm un nedrošības sajūtu. Čūla rodas tiem cilvēkiem, kuriem ir grūtības runāt par savām izjūtām, un bailes tiek apspiestas.

Avots: lady-journal.info

Pievienot komentāru