Fermeris negaidīti nomira neilgi pēc ērces piesūkšanās. Tas, ko vēlāk atklāja ārsti, šokēja visus

Ērces ir vienas no visnejaukākajiem parazītiem, kas mīt zemes virsū. Tās spēj pārnēsāt dažādas slimības, tajā skaitā – Laima slimību. Taču ne vienmēr ērces piesūkšanos pienācīgi novērtējam. Pavisam bēdīgas stāsta beigas piedzīvoja kāds vīrietis, kurš drīz pēc ērces piesūkšanās nomira.

Cilvēki bija šokēti, jo daudzi uzskatīja, ka viņš bija saslimis ar Laima slimību, kuru, kā zināms, ar medikamentu palīdzību var izārstēt.

Ārsti bija neizpratnē

Pēc sešus mēnešus veiktajiem pētījumiem Slimību profilakses un kontroles centrs nonāca pie slēdziena par fermera nāves iemesliem – fermeris dzīvību zaudēja infekcijas dēļ, kuru pārnēsāja ērce, kas viņam pie piesūkusies. Kas gan tā par ērci?

Ērce bija inficēta ar vīrusu, kuru zinātnieki nosauca par “Burbona vīrusu” saskaņā ar reģionu, kurā šis fermeris dzīvoja.

Kanzasas Medicīnas universitātes eksperti paziņoja sekojošo:

Daktere Dana Houkinsone norādīja, ka vīrusa genoms, kuru pārnēsāja ērce, līdz šim tika konstatēts tikai Rietumeiropā, Āfrikā un Āzijā, taču šāda tipa vīruss pasaules rietumu puslodē līdz šim netika atrasts. Viennozīmīgi, viņiem nekad nebija nācies sastapties ar līdzīgu gadījumu.

Vīrusa simptomi

Tāpat ārste norādīja, ka ērces ir Burbona vīrusa pārnēsātājas. Gadījumos, kad šis vīruss nonāk cilvēka organismā, parādās tādi simptomi kā drudzis, anoreksija un muskuļu sāpes. Diemžēl, šis vīruss ir noturīgs pret jebkura veida antibiotikām, tāpēc, pat tad, ja fermeris būtu bijis potēts pret ērču encefalītu, vakcīna viņu tik un tā nebūtu spējusi glābt.

Izturieties atbildīgi pret ērču kodumiem!

Nereti vieglprātīgi izturamies pret ērču kodumiem, taču atcerieties, ka sevi pasargāt variet vien paši. Paturiet prātā šo stāstu un esiet veseli!

 

Avots: freemik.net

Pievienot komentāru