Ferrari ar aviācijas dzinējiem? Neticami – bet tas tik tiešām ir iespējams! (+foto)

 

Kanādas iedzīvotājs Raiens Makkuīns savā garažā radīja Ferrari Enzo repliku un papildināja to ar Rolls-Royce aviācijas dzinēju. Lai izgatavotu šādu auto – viņam tas prasīja aptuveni 12 gadus un 90 tukstošus dolāru. Šī mašīna tika nosaukta par Insanity (“Ārprāts”).

Makkuīnam doma par projekta uzsākšanu radās 2004. gadā, uzreiz pēc Edmontonas sacensībām, kurās piedalās šāda paša tipa auto. Neilgi pēc tam viņš pārdeva savu Chevrolet Corvette un pa iegūto naudu Valsts izsolē viņš iegādājās divus reaktīvos dzinējus.

Pēc Makkuīna vārdiem, kad viņš uzsāka projektu, viņam nebija nemazākās nojausmas “inženieriskajā” jautājumā un pat neprata darboties ar metināšanas iekārtu. Enzo stila virsbūves izveidošana aizņēma aptuveni 2 gadus, bet vēl 5 gadus vajadzēja, lai izgatavotu metāla konstrukcijas.

“Ārprāta” svars ir apmēram 1723 kilogrami un tas var paātrināties līdz pat 650 kilometriem stundā. Aviācijas kerasīna patēriņš ir 400 litri divās minūtēs. Auto piedalās visa veida masveida pasākumos, taču ikdienas satiksmē nepiedalās – Makkuīns transportē to ar sava treilera palīdzību.

 

Šķirsti uz nākamo lapu, lai redzētu foto! 

Pievienot komentāru