Gadsimta maldināšana? Vecākā sieviete pasaulē varētu būt tās meita, par kuru izlikās

Dokumentālajā filmā, kas veltīta francūzietes 120 gadadienai, viņa teica, ka gaidījusi 110/. dzimšanas dienu, lai kļūtu slavena. Tomēr ne visus pārliecināja šis stāsts. Matemātiķis Nikolajs Zaks apgalvo, ka atradis daudz nesakritības. Izskatot kapsētu datu bāzes, viņš izskaitļoja, ka iespējamība nodzīvot līdz 122 gadiem ir bezgala maza. Zinātnieks izskaidro, ka statistika liecina, ka Žanna vienkārši nevarēja nodzīvot tik ilgi. Viņu izbrīnīja tas, ka, kad Žanna sasniedza 100 gadu vecumu, tas nekur oficiāli netika fiksēts, neparādījās presē.

Par Žannu sāka runāt tikai tad, kad viņai palika 110 gadi. Zakam šķita dīvaini arī tas, ka Žanna nekad intervijās nepieminēja holeras epidēmiju, kura Arlu sasniedza 1884. gadā. Šaubas izraisa arī viņas stāsts par tikšanos ar Van Gogu: ”Vīrs, pārdodot Van Gogam audeklu, stādīja mani viņam priekšā savā veikaliņā – tā ir mana sieva”. Patiesībā Žannai tajā laikā bija tikai 13 gadi, bet apprecējās viņa tikai sešus gadus pēc mākslinieka pašnāvības.

Lasi arī: Dzirdēju, ko sieviete ir gatava piedāvāt vīrietim ar lielu algu

Ir neatbilstība acu krāsā, matu krāsā. Izpētot mātes un meitas fotogrāfijas, zinātnieki atrada uz jaunās Ivonnas deguna mazu fibromu, tieši tādu pašu, kāda bija sievietei, kas sevi sauca par Žannu. Nikolaju ieinteresēja arī tas, kāpēc, pārvācoties no vecā dzīvokļa, sieviete palūdza radinieci sadedzināt visas viņas privātās lietas.

Kad Nikolajs Zaks parādīja savi teoriju plašākai publikai, tad viņš saniknoja visu Franciju. Zinātnieks pieņēma, ka Žannas meita izlikās par savu māti, jo viņas bija līdzīgas, tāpēc, lai nemaksātu nodokli par mantojumu (35%). Iemesls, lai slēptu patieso vecumu un identitāti bija gaužām liels aprēķins – 1965. gadā madam Kalman noslēdza mūža rentes līgumu ar notāru Andrē Raffrē. Notāram bija jāmaksā Žannai 2500 franki mēnesī apmaiņā pret to, ka pēc viņas nāves viņš iegūst savā īpašumā apartamentus Arlā. Īres izmaksas tika aprēķinātas pēc 90 gadus veco franču sieviešu dzīves ilgumu 1965. gadā – apmēram trīs gadi. Bet Žanna nodzīvoja vēl 32 gadus un pārdzīvoja savu notāru par diviem gadiem.

Daudzi franču izdevēji Nikolaja Zaka teoriju sauc par Krievijas sponsorētu viltus ziņu. Tiem pievienojas arī franču varas pārstāvji, kuri saka, ka viņiem neesot ne mazāko šaubu par Žannas Kalmanes vecumu. Viņi norāda uz to, ka tad, kad sievietei palika 120 gadi, viņa nosauca precīzus faktus par cilvēkiem un notikumiem, kas notikuši viņas bērnībā. Bez tam, ja krievu matemātiķa pieņēmumi būtu pareizi, tad Žannai būtu jāizliekas par sievu pašas tēvam, bet to nevarētu nepamanīt ģimenes pazīstamie, jo ģimene bija Arlā ļoti pazīstama un apmeklēja klubus domātus augstākajai sabiedrībai.

COMMENTS

Pievienot komentāru