Ieklausies dzīves padomos, kurus sniedz sieviete, kura dzīvē savus mērķus ir sasniegusi

Sieviete, kura sasniegusi 50 gadu vecumu, uz dzīvi raugās mazliet citām acīm. Viņa uz pasauli raugās savādāk, jo ir uzkrājusi dzīves pieredzi un gudrību. Ieklausies viņas padomos un nepieļauj savā dzīvē kļūdas, no kurām vari izvairīties.

Galvenā prioritāte – esi tu pati

Atceries, ka tavas vēlmes ir prioritāte. Neatliec savus sapņus un mērķus tikai tādēļ, lai kādam izdabātu. Veselīgs egoisms ir nepieciešams, jo rūpes par sevi un savu vēlmju īstenošana ir svarīgāka, nekā tev varētu šķist. Iemācies pateikt “nē” un aizstāvēt savu viedokli – tas tev ļaus nodzīvot dzīvi, pilnu ar krāšņiem notikumiem.

Atlicini laiku sportam

Visi zina, cik svarīgi ir dzīvot aktīvu dzīvesveidu un veselīgi ēst, tomēr daudzi to ignorē. Pat ja nevēlies iet uz sporta zāli, dodies uz stadionu un sāc skriet! Atceries, ka mūsu straujajā ikdienas ritmā stress diemžēl ieņem noteiktu lomu mūsu dzīvē, savukārt, sports ļauj no tā atbrīvoties un uzlādē tevi ar enerģiju.

Uzturies cilvēku sabiedrībā, kuri tevi mīl

Skaudīgi darba kolēģi un “draudzenes”, kuras par taviem panākumiem nepriecājas no sirds, izsūc no tevis enerģiju gluži kā vampīri. Iemācies distancēties no šādiem cilvēkiem un dod priekšroku kontaktam ar cilvēkiem, kuri tev mīl un atbalsta. Patiesi draugi tavu omu uzlabos pat vissliktākajā dienā.

Iemācies pateikt “nē”

Neuzņemies pārāk daudz, iemācies atteikt tiem, kas tikai izmanto tavu labo sirdi. Izpalīdzēt draugiem, protams, vajag, bet noteikti ne tiem, kas ir sapratuši, ka tu esi ērts problēmu risinātājs. Visgrūtāk būs pateikt pirmo “nē”, bet pēc tam tas kļūs vieglāk.

Atceries, ka tu nevienam neko neesi parādā

Tieciet vaļā no frāzes “man tas ir jādara”, “es viņam esmu parādā”. Tā vietā sakiet “es gribu” un mainiet pasaules uztveri. Patiesībā tu nevienam neesi neko parādā, vainas sajūtu izjūt parasti tie, kuriem dzīvē trūkst piepildījuma.

Nedomā sliktas domas

Pārstāj sevi kritizēt un domāt sliktas domas! Kad gribi atkal sevī atrast kaut ko “nepareizu”, rimsties! Labāk padomā par to, ka viss ir labi un, ka ar tevi viss ir kārtībā!

Domājot labas domas, tava dzīve mainīsies un labo pusi.

Iemācies sevi mīlēt

No rīta, kad ieskaties spogulī, uzsmaidi sev un pasaki kaut ko labu. Redzēsi, ka dzīve sāks mainīties uz labo pusi.

Esi pateicīga

Katra diena ir atšķirīga, tomēr atrodi katrā dienā kaut ko, par ko esi pateicīga. Priecājies par to, kas tev ir. Pasmaidi, nobaudot gardu kafijas tasi vai izbaudi pastaigu uz darbu! Priecājies un esi pateicīga par to, kas tev ir.

Pilnveidojies

Velti laiku savām domām, analizē situācijas, savas emocijas un rīcību. Izdari secinājumus. Saproti, kas dzīvē patiesi tev sagādā prieku un kas dara tevi laimīgu.

Esi atbildīga

Pārstāj citus vainot savās neveiksmēs. Uzņemies atbildību par savu dzīvi, un tu redzēsi, ka kļūsi daudz pārliecinātāka par sevi.

Nešaubies par sevi

Tici, ka tu spēj to izdarīt. Paslavē sevi par jau gūtajiem panākumiem un izjūti savas iekšējās rezerves, kas tev ļauj virzīties pretī mērķiem.

Neuztraucies par to, ko apkārtējie par tevi padomās

Tavi tuvie cilvēki pieņem tevi tādu, kāda tu esi. Nedomā, ka tev ir jāizpatīk visiem, tāpēc netērē tam savu laiku un enerģiju.

Ieklausies apkārtējos

Iemācies klausīties, uzdod pārdomātus jautājumus un iepazīsti savu sarunu biedru. Ja būsi labs sarunu biedrs, tev vienmēr izdosies satuvināties ar kolēģiem un apkārtējiem cilvēkiem.

Tiecies pēc jaunām zināšanām

Neapstājies savā izaugsmē. Seko līdzi aktualitātēm, apgūsti jaunas prasmes un meklē jaunus hobijus. Jaunas zināšanas vienmēr paver ceļu jaunām iespējām, tāpēc nekad nepārstāj augt.

Mācies piedot

Iemācies piedot un neturēt sevī dusmas. Aizvainojums neļauj tev virzīties uz priekšu un grauj tevi no iekšienes. Nenodarbojies ar apkārtējo kritizēšanu un noniecināšanu, bet velti laiku savai izaugsmei.

Attīsti radošās spējas

Katram cilvēkam ir kāds talants, tāpēc atrodi un attīsti to. Tas sniegs tev piepildījuma un gandarījuma sajūtu.

Vairāk laika svaigā gaisā

Daba ir labākais antidepresants. Atrodi laiku garai pastaigai gar jūru vai doties baudīt klusumu mežā. Iemācies izbaudīt dabas skaistumu un padari savu dzīvi košāku.

Tiecies pēc tādas dzīves, par kādu tu sapņo

Ja zini, ko vēlies dzīvē sasniegt, virzies uz savu mērķi. Soli pa solītim tu sasniegsi to, par ko tik ilgi sapņo.

Neesi pārāk nopietna

Analītisks un ass prāts ir tavs ierocis, tomēr atļaujies būt ne tik nopietna. Atslābinies un ļaujies smiekliem! Esi optimistiska un iemācies baudīt dzīvi.

Nedomā, ka padomi ir virspusēji vai naivi, jo ievērojot šos ieteikumus, tu ieraudzīsi dzīves īstās krāsas, kā arī iemācīsies ar prieku dzīvot katru dienu un ar nepacietību gaidīt nākamo.

 

Avots: lady-journal.info

Pievienot komentāru