Ieradums par visu sūdzēties atstāj postošas sekas uz tavu smadzeņu darbību

“Sūdzmaņi” ar zemu emocionālo EQ: šis ir emocionālais koeficients, kurš šāda tipa cilvēkiem parasti ir ļoti zems. Tāpat kā IQ norāda cilvēka intelekta līmeni, EQ norāda uz cilvēka empātijas spējām. Šāda tipa cilvēki jūs uzskata, atvainojiet, par podu, kurā var izgāzt visu savu negatīvismu. Un nemaz nešaubieties, viņi to darīs pie pirmās vajadzības.

 

Kurš vainojams pie vēlmes mūžīgi sūdzēties? Vai tiešām tās ir smadzenes?

Atbilde ir “jā”. Patiesībā negatīvi cilvēki nemaz nevēlas tādi būt. Taču negatīva uzvedība, tajā skaitā sūdzēšanās, ir viena viltīga lieta. Agri vai vēlu tā izmainīs jūsu domāšanas procesu un tas savukārt novedīs pie citas attieksmes veidošanās pret dzīvi un tālāk – izmanīs arī jūsu uzvedību.

Mūsu smadzenēm ir tendence uz negatīvismu. Vienkāršiem vārdiem sakot -smadzenēm ir vieglāk informāciju uztvert negatīvi, nekā pozitīvi, tā kā negatīvās emocijas smadzenēs izraisa spēcīgāku nervu aktivitāti salīdzinoši ar pozitīvajām emocijām. Smadzenēm vienkārši ir vieglāk uztvert negatīvo nekā pozitīvo.

 

Lasi vēl: Sieviete laida pasaulē bērnu ar spermas donora palīdzību, bet pēc tam uzzināja, kurš ir bērna tēvs

 

Ja mēs vairākas reizes pēc kārtas koncentrējamies uz negatīvo, smadzeņu darbībā aktivizējas tie neironi, kas ir atbildīgi par negatīvismu. Un darot to visu laiku, mēs savu negatīvo uzvedību nostiprinām paši.

Secinājumi

Lai kā mēs censtos, neizdosies visu laiku būt pozitīviem. Taču mums ir jāspēj apzināti turēties pretī vēlmei par visu sūdzēties un kritizēt. Zinātnieki secinājuši, ka vislabāk pozitīvās domāšanas stiprināšanai palīdz meditācija.

Pozitīvās psiholoģijas pētniece Barbara Fredriksone no Dienvidkarolīnas universitātes un viņas kolēģi ir pierādījuši, ka cilvēki, kuri nodarbojas ar meditāciju, ir pozitīvāk domājoši salīdzinoši ar tiem, kas nemeditē.

Pēc trīs mēnešu eksperimenta Fredriksones komanda secināja, ka “cilvēki, kuri meditē katru dienu, apzinās sevi, izprot dzīves jēgu, labāk iekļaujas sabiedrībā, kā arī ievērojami mazāk slimo ar psihes slimībām”.

Tikai 15-20 minūtes dienā meditējot, savu dzīvi variet ievērojami izmainīt uz labo pusi – un savu smadzeņu darbību tajā skaitā!

 

Avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru