Izsludina projektu konkursu Rīgas apkaimju iniciatīvas līdzdalības un piederības veicināšanai

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) izsludina Sabiedrības integrācijas programmas projektu konkursa „Apkaimju iniciatīvas līdzdalības un piederības veicināšanai” pirmo uzsaukumu – apkaimju iniciatīvu projektu īstenošanai Rīgas pilsētā 2019.gadā.

Konkursa mērķis ir aktualizēt un veicināt Rīgas iedzīvotāju pilsonisko līdzdalību, brīvprātīgo darbu un piederības sajūtu savai apkaimei, pilsētai un valstij. Konkursu rīko, lai aktivizētu apkaimju kustību kā vienu no iedzīvotāju pašorganizācijas veidiem, kā arī lai veiktu vietējās kopienas interešu aizstāvēšanu, izzinātu iedzīvotāju problēmas un meklētu risinājumus savstarpējā iedzīvotāju un pašvaldības sadarbībā, nodrošinot iedzīvotāju personisko līdzdalību kopienas dzīves vides uzlabošanā.

Konkursā piedalīties un pretendēt uz finansējuma saņemšanu var Rīgas pilsētas pašvaldības iestāde vai jebkura Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona, kuras juridiskā adrese ir Rīga, un kas savu darbību veic Rīgas pilsētā un vēlas uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šajā projektu konkursā var pretendēt uz finansējuma saņemšanu arī apkaimes iedzīvotāju forumu organizēšanai Rīgas apkaimēs.

Pērn šī konkursa trijās kārtās tika atbalstīts 21 projekts, tostarp tādas aktivitātes kā iedzīvotāju forumi, apkaimju svētki, kaimiņu talkas, informatīvie materiāli apkaimju popularizēšanai un citas aktivitātes.

Maksimālais finansiālais atbalsts vienam projektam ir 2500 eiro. Savukārt maksimālais finansiālais atbalsts viena apkaimju iedzīvotāju foruma organizēšanai ir 1000 eiro. 2019. gada pirmā uzsaukuma projektu īstenošana ir jāplāno laika posmā no 11. marta līdz 30. jūnijam.

Konkursa nolikums un saistītie dokumenti pieejami tīmekļa vietnē www.integracija.riga.lv sadaļā “Finansēšanas konkursi”

Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 2019. gada 11. februāra plkst. 16.00 RD IKSD Klientu apkalpošanas centrā, Kr. Valdemāra ielā 5, kā arī jānosūta elektroniski uz e-pastu [email protected] ar norādi “Pieteikums konkursam”.

Tuvākajā laikā RD IKSD tīmekļa vietnē www.integracija.riga.lv, kā arī sociālo mediju kontos: twitter.com/rdiksd un facebook.com/rd.iksd tiks izsludināta informācija par semināru projekta pieteikumu sagatavošanai.

 

Pievienot komentāru