Ja liekais svars uzkrājas lielākoties uz vēdera un gurniem – pie vainas šie 7 produkti

Ja vēlies iegūt slaidu vēderu, iegaumē, kuru produktu lietošana visvairāk kaitē tavai figūrai. Nav noslēpums, ka liekais svars nelabvēlīgi ietekmē visa ķermeņa veselību. Diabēts, sirds un asinsvadu slimības ir tikai dažas saslimšanas, kuras veicina liekais svars.

Ne tikai uzturs vainojams tajā, ka uzkrājas liekie kilogrami, noteikti tavā dienas režīmā nepietiekams laiks tiek veltīts fiziskajām aktivitātēm.

Papildus tam iegaumē šos 7 produktus, kuri veicina aptaukošanos. Ierobežo to patēriņu!

1. Graudaugi

Graudaugi ieņem būtisku lomu mūsu ēdienkartē un tie uzturā ir ieteicami, taču atceries, ka tādi produkti kā baltmaize un baltie rīsi satur daudz ogļhidrātus. Kviešu milti un baltie rīsi lielu daļu savu vērtīgo sastāvdaļu zaudē to apstrādes laikā. Ierobežojot šo produktu patēriņu, mazināsies arī tava vēdera apkārtmērs.

2. Saldināti dzērieni

Dažiem pat prātā neienāk doma, ka limonāde un sula var būt par iemeslu liekā svara problēmām. Eiropā pieaugošo liekā svara problēmu viens no lielākajiem iemesliem ir tieši saldināto dzērienu patēriņš ikdienā.

Šis ieradums var kļūt par ierosinātāju diabēta un sirds un asinsvadu saslimšanām. Vienmēr dod priekšroku ūdenim vai tējai, kā arī mājās pagatavotiem ogu dzērieniem, kuru sastāvā cukura daudzums būs ievērojami zemāks.

3. Transtaukskābes

Margarīns un eļļā fritēti ēdieni ir tas, no kā tev noteikti ir jāatsakās, ja vēlies iegūt slaidu augumu. Šie produkti ir bagāti ar kalorijām, tie paaugstina holesterīna līmeni asinīs, un nekādu labumu jūsu ķermenim nesniedz.

4. Trekni dzīvnieku izcelsmes produkti

Ir tā saucamie labie tauki, kurus varam uzņemt ar riekstiem, eļļu un treknām zivīm, un sliktie tauki, kuru patēriņu ir svarīgi ierobežot.

Izvairies no treknas gaļas, žāvējumiem un kūpinājumiem, kā arī trekniem piena produktiem.

5. Cepts ēdiens

Ātrās ēdināšanas nišā lielākā daļa ēdienu tiek pagatavota tieši šādi. Jā, cepti ēdieni patiešām ir garšīgi, taču atceries, ka tie atstāj nelabvēlīgas sekas uz tavu vidukļa apkārtmēru un veselību kopumā.

6. Alkohols

Alkohola patēriņš liek tavām aknām strādāt vairāk un tām vairs neatliek laika pārstrādāt uzņemto trekno ēdienu. Tā rezultātā organismā veidojas tauku rezerves. Bieži vien ar alkoholu kopā tiek uzņemtas neveselīgas uzkodas, kas diezgan īsā laikā pārvēršas par taukiem un nogulsnējas uz taviem gurniem un vēdera.

 

Lasi vēl: Mana mamma mēneša laikā ievērojami notievēja

 

Alkoholiskie kokteiļi arī nodara postu tavai figūrai, jo tie satur daudz cukuru.

7. Produkti ar augstu sāls saturu

Sāls ēdienam piešķir ne tikai garšu, bet pagarina arī tā lietošanas termiņu. Sāls patēriņš organismā aiztur ūdeni, un tas nozīmē, ka tas var kļūt par iemeslu sirds un asinsvadu saslimšanām. Tāpat tas var veicināt asinsspiediena paaugstināšanos.

 

Izvairies no šiem produktiem, atrodi laiku garām pastaigām – un jau pēc pāris nedēļām ievērosi, ka tavs vēdera un gurnu apkārtmērs ir samazinājies!

 

Avots: lamp.im

Pievienot komentāru