Kā izaudzināt laimīgu bērnu: ZELTA LIKUMS

Nelaimīga mamma – nelaimīgs bērns

Ļoti bieži sieviete, līdz ar bērna piedzimšanu, nevar atvēlēt laiku sev. Viņa neatjauno garderobi, liek sev dažādus ierobežojumus. Vēlāk viņa sāks atteikt sev, lai nopirktu bērnam dārgu rotaļļietu. Sieviete pati ar savu piemēru demonstrē, ka būt mātei, tie ir vieni vienīgi ierobežojumi un smaga nasta. Viņa iegrimst ”atliktajā dzīvē”: ”Sakrāsim naudiņu un tad….” . Tas viss nedarīs bērnu laimīgu, bet veicinās neirozes rašanos. Uz mammas piemēra bērni stiprina uzskatu, ka liegt sev prieku, hobijus un atpūtu – tā ir patiesās dzīves stratēģija. Bet nevajag aizmirst, ka mamma ar bērnu ir kā fizikas likumi, tie apmainās ar emocionālajiem stāvokļiem. Mātes garīgais trauks ir tukšs un nav ar ko dalīties. Trauksmes stāvoklis tiek translēts bērnam. Tikai esot patiesi laimīgai, sieviete varēs dalīties laimē ar saviem mīļajiem.

Laimes atslēgas

Kā atbrīvoties no idejas atņemt un ierobežot, bet attīstīt laimīgas dzīves prasmes? Piemēram, jūs varat, aizņemties laimes gūšanas prasmes no citiem planētas iedzīvotājiem.

Как вырастить счастливого ребенка: золотое правило

Stresa noņemšanai derēs Somu metodes: kalsarikianni – ātra un rezultatīva metode spēku atjaunošanai. Jums būs nepieciešams pareizi izvēlēts apģērbs ( pēc iespējas ērtāks ), mīļākie dzērieni, skaista mūzika. Pēc garīgās atpūtas var pāriet uz  gara stiprināšanu. To var izdarīt peldoties avotos, noberžoties ar sniegu. Dotie paņēmieni ātri atjauno resursus.

Lasi arī: Kā cepeškrāsnī pagatavot kāpostu priekš tīteņiem

Jūs varat aizņemties prasmes no dāņiem: iemācieties radīt skaistumu un ērtības savās mājās. Noderēs adītas lietas, sveces, garšīgs ēdiens, galda spēles. Japāņi māca priecāties  un būt laimīgiem jeb kādos laika apstākļos, no problēmām iegūt labumu, atrast laimi sīkumos. Visi šie padomi māca priecāties par sīkumiem, pieņemt un cienīt tādu nepilnīgu dzīvi.
Skoti māca, ka nav jāiet meklēt dzīves jēga ”kaut kur tur ”. Tā ir mūsos un ir jāiemācās to sajust un iepazīt. Atšķaidiet rutīnu ar tasi tējas, patīkamu pastaigu, komunicējiet ar dabu, iemācieties redzēt tās skaistumu.

Mīliet dzīvi un nododiet šo mīlestību bērnam. Iemāciet viņam būt laimīgam. Galu galā nedienas un problēmas pietiks arī viņam, kad tas pieaugs.

Pievienot komentāru