Kā matiem piešķirt apjomu: stilista-friziera padomi

Matu veidošanas knifi

Ārkārtīgi liela nozīme ir tam, kādus instrumentus izmantosier matu ieveidošanai. Pareizas matu sukas diametrs palīdzēs sasniegt vēlamo rezultātu, tāpēc, atkarībā no matu garuma un blīvuma, ir jāzivēlās pareizā diametra matu sukas. Īsiem matiem ir piemērotas matu sukas ar 32 – 40mm diametru, savukārt garu matu īpašniecēm piemērotākas būs 70 – 90mm diametra matu sukas.

Tāpat pievērsiet uzmanību materiālam – centieties iegādāties matu sukas no pēc iespējas dabīgākām izejvielām.

Auksts vs karsts

Frizieris atklāja, ka matu ieveidošanai vislabāk ir izmantot krastu gaisu pamīšus ar aukstu gaisu. Lielākā daļa sieviešu pieļauj kļūdu, jo žāvē matus tikai ar ārkārtīgi karstu gaisu. Tas ne tikai bojā matus, bet arī padara tos blāvus.

https://www.wikihow.com

Lasi arī: Labākie matu griezumi sievietēm virs 40 gadiem: mīnus vecums, plus šarms!

Profesionāļa padoms: žāvēšanas laikā ievērojiet šādu principu “auksts-karsts-auksts”. Sākuma mitrumu pažāvējiet ar aukstu gaisu, lai lielākais mitrums apžūtu. Tad ar karstu gaisu un apaļo suku veidojiet apjomu, tad ar aukstu gaisu matus atdzesējiet. Šis princips ārkārtīgi labi palīdz uzturēt matu apjomu. Un, protams, pirms matu karsēšanas frizieri iesaka lietot līdzekli, kas matus pasargā no karstuma.

COMMENTS

Pievienot komentāru