Kā pieņemt lēmumu

Ne izlēmība ir daļa mūsu ikdienas, jo vienmēr un visur ir nepieciešams pieņemt lēmumus par to, kā rīkoties labāk. Sniedzam ieskatu, kā savu izvēli padarīt vieglāku.

Atliec uz rītu

Ja visu dienu nespēj izlemt ko tev labāk nopirkt-zilas botas vai jaunu kleitu, tad vakarā būsi pavisam apjukusi. Izvēles ikdienā, protams, mēdz būt daudz nopietnākas par nelielu pirkumu veikšanu. Tomēr risinājumā iesakām-nemokies, atliec šo jautājumu uz nākamo rītu. Emocijas norims un paliks tikai fakti, tāpēc izdarīt izvēli nākamajā rītā būs pareizais risinājums.

Ieklausies ķermenī

Psihosomatikai ir vērts pievērst uzmanību, jo bieži vien ķermenis zina labāko atbildi uz jebkuru jautājumu. Ieklausies sevī, izvēlies domās katru no variantiem un liec lietā iztēli. Atbilde pie tevis atnāks pati.

SVID analīze

Veicot SVID analīzi, tu vērtē stiprās un vājās puses, iespējas un draudus.

Pirmais un otrais punkts attiecas uz tevi pašu, savukārt, iespējas un draudi veido attieksmi pret pašu situāciju. Nepieciešamības gadījumā uzraksti īsu situācijas uzmetumu uz papīra.

Sašaurini meklējamo loku

Ja jāizvēlas starp 10 variantiem, izvēli izdarīt būs grūti. Sašaurini meklējamo loku un izvēli izdarīt būs daudz vieglāk.

Izvērtē zaudējumus

Riskējot tu vari pazaudēt daudz. Savukārt, ja neriskēsi, nevarēsi pavirzīties uz priekšu. Abas šīs izvēles ir pretrunīgas. Izvērtē, uz ko vairāk esi gatavs-kaut ko zaudēt, vai palaist garām iespējas. Tad atbilde pie tevis atnāks pati.

Apsteidz termiņus

Pārāk ilgi domāt, ko darīt-tas visticamāk pie rezultāta nenovedīs. Tāpēc, ja zini termiņu, kad jāizdara izvēle, neatliec visu uz pēdējo brīdi.

Avots: maximonline.ru

Pievienot komentāru