Kā uzzināt savu ideālo svaru 40, 50 un 60 gadu vecumā. Lūk īpaša svara vecuma tabula

Ir izplatīts uzskats, ka svaram vajadzētu pieaugt līdz ar vecumu. Redz, saka, ka ar vecumu saistītās svara izmaiņas esot normālas un tur neko nevarot darīt. 

Daudzi cilvēki domā, ka, piemēram, 50 gadu vecumā ar 170 augumu svars 70-80 kg ir normāli. Diemžēl tas tā nav, un tāpēc:

Raksta beigās publicēšu īpašu svara un vecuma tabulu vīriešiem un sievietēm.

Pirmkārt, pat ja jūsu svars ir augumam un vecumam atbulstošs, tas nenozīmē, ka jūsu veselība ir vislabākajā stāvoklī un jūs jutīsieties ērti. Galu galā viss ir atkarīgs nevis no kopējā svara cipara, bet gan no ķermeņa kvalitātes.

Paņemsim par piemēru 2 cilvēkus vienā vecumā, augumā un svarā! Vienam ir lielāks tauku procents pret muskuļiem, salīdznot ar otru cilvēku. Attiecīgi viņiem būs atšķirīgs spēks, izturība un veselība. Kurš jutīsies labāk?

Otrkārt, es piekrītu, ka ar vecumu mēs pieņemamies svarā, taču iemesls tam nav “ar vecumu saistītas izmaiņas”, tāpēc to nevajadzētu uzskatīt par normu. Gadu gaitā mūsu aktivitātes līmenis samazinās. Padomājiet par sevi 20 gadu vecumā –  jūs skrējāt un lidojāt. Tad  30-40 gados  mēs sēdējām vairāk pie stūres vai braucām sabiedriskajā transportā, sākām mazāk sportot, bija sēdošs darbs. Un sākām ēst vēl vairāk. Rezultātā rodas enerģijas pārpalikums, tāpēc neizbēgami palielinās liekais svars.

Bet es vēlos jums iepriecināt, tas viss ir novēršams pat pie 60+ gadiem. Mana pieredze un profesionālā darbība liecina par pretējo. Ja mēs nodarbojamies ar ķermeņa uzlādi ar veselīgu enerģiju bez spriedzes, mēs novērojam uzturu, tad liekais svars samazināsies!

 

Liekais svars  40-50-60 gadu vecumā NAV GALA SPRIEDUMS!

Vienkārši pieņem faktu, ka tavs ķermenis izskatās šādi nepareizu ikdienas darbību un nepietiekamas atdeves dēļ!  Tiklīdz to pieņemsi un sāksi darīt lietas sava ķermeņa labā, situācija mainīsies par 180 grādiem.

Lasi arī: Neredzamie iemesli liekajam svaram. Endokrinologs skaidrojums

Es pabeidzu savu monologu par svara tēmu, tagad es vēlos parādīt tabulas, uz kuras jūs varat koncentrēties un izdarīt savus secinājumus!

Lūk tabula:

COMMENTS

Pievienot komentāru