Neredzamie iemesli liekajam svaram. Endokrinologs skaidrojums

Es arī esmu starp tiem, kas meklē iemeslus liekajam svaram, lai nomestu liekos kilogramus un iegūtu savu sapņu svaru.

 

Nekautrējos atzīties, ka mans svars ir augšējā pieļaujamajā robežā, ir celulīts, tauku krunkas sānos un uz vēdera. Nekad neesmu bijusi slaida, tāpēc devos pie speciālistiem, lai normalizētu svaru.

Šķiet, ka, lai būtu formā, pietiek iztērēt tik kalorijas, cik apēd. Un lai tievētu vajag tērēt vairāk kaloriju nekā apēsts. Kāpēc šāda formula manā gadījumā nestrādā? Jo ir vairāki ne tik acīmredzami iemesli liekajam svaram. Atbilžu meklējumos devos pie endokrinologa.

Lasi arī: Nedariet to, ko nevēlaties. Psihologa Mihaila Labkovska 6 laimīgas dzīves noteikumi

Liekajam svaram bieži ir hormonāla daba. Uzkrātie liekie kilogrami – biežs rādītājs, ka sekrēcijas dziedzeros ir kāda kļūme.

Vairogdziedzeris

Pievērsiet uzmanību vairogdziedzerim. Tā hipofunkcija izraisa lēnāku vielmaiņu. Nogurums, apātija, nevēlēšanās kustēties. Te arī hipodināmija un vēlme uzēst konfektes un šokolādītes, lai sajustos labāk. Kāpēc tā? Organismam vieglāk iegūt enerģiju no vienkāršajiem ogļhidrātiem, tāpēc mūs velk uz saldumiem.

Hipofīze

Tad jāpievērš uzmanība hipofīzei. Šī smadzeņu daļa strādā kopā ar vairogdziedzeri, virsnieru dziedzeriem un olnīcām. Šī varenā četrotne atbild par sievietes hormonālo sistēmu. Ja tiek traucēta hipofīzes darbība, tad ir: mentstruālā cikla traucējumi, PMS, depresija, vielmaiņas traucējumi, tieksme uz saldumiem, strauja svara uzņemšana.

Pievērsiet uzmanību! Ja ne no tā un ne no šā strauji pieņematies svarā, dodieties pie endokrinologa. Aptaukošanās var būt hipofīzes cistas simptoms.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru