Kāpēc sievietes nedrīkst krustot kājas sēžot? Tam ir 8 iemesli

Iemesls Nr. 3. Provocē sāpes mugurā

Kam tagad nesāp mugura? Katram otrajam cilvēkam uz pasaules ir problēmas ar muguru. Sāpēs mugurā var būt daudzu iemeslu pēc. Ir jāsaprot, ka ja ilgi sēž ar sakrustotām kājām, tad visticamāk, tas arī ir iemesls. Ja esat pieradis tā sēdēt un savādākā pozā jūtat diskomfortu, tad var nedaudz pamainīt šo ieradumu. Piemēram, nelieciet kāju pār kāju, bet sakrustojiet kājas potīšu rajonā. Tas ir mazāk bīstami.

источник изображения - группа в ОК https://ok.ru/group55182152761552

Iemesls Nr. 4. Mainās asinsspiediens

Ja ilgi sēž tādā pozā, tad tas kaitē sirdij. Sirds jūt lielu slodzi un sāk nepareizi darboties. Visticamāk tas ietekmēs asinsspiedienu, tas sāks paaugstināties. Tiks traucēta asinsrite.

Iemesls Nr. 5. Zūd iekšējā enerģija

Dīvaini, protams, bet jogas meistari apgalvo, ka tas nav droši cilvēkiem. Tāda ķermeņa un kāju poza nelabvēlīgi ietekmē cilvēka enerģētiku, tā vienkārši  bloķē enerģijas plūsmu. Šī teorija nav viennozīmīga. Un tā ir katra darīšana – ticēt vai nē. Bet, ja ticēt, tad sēžot tādā stāvoklī, mēs nogurstam un zaudējam izturību pret stresu.

Lasi arī: Melnādainam pārim piedzima “balta” meitiņa. Kā viņa izskatās pēc 10 gadiem?

Iemesls Nr. 6. Kaitīgi grūtniecēm

Tā ir sieviešu kategorija, kam noteikti ir jāaizmirst šāda sēdēšanas poza. Grūtniecības laikā sievietes organisms strādā pa diviem. Tāpēc, krustojot kājas, tā traucē asinīm pārvietoties, bet tas kaitē ne tikai sievietei, bet arī mazulim. Grūtniecēm tikt pie varikozajām vēnām ir vairākkārt lielāka iespēja nekā parastai sievietei.

источник изображения - группа в ОК https://ok.ru/group55182152761552

Iemesls Nr. 7. Zūd dzīvības enerģija

Šis iemesls ir no tēmas – ezotērika. Ticēt tai vai nē – jūsu izvēle. Bet ezotērikas pārstāvji ir pārliecināti, ka tādā stāvoklī ir traucēta ķermeņa kontūra. Kad cilvēks sēž taisni, nesakrustojot kājas, bet rokas atrodas uz vēdera, tad viņa ķermenis iegūst kontūru. Tas nozīmē, ka organismā saglabājas cilvēka enerģija. Ja kājas sakrusto, tad kontūra tiek izjaukta un enerģija vienkārši iziet.

Iemesls Nr. 8. Noved pie kāju pietūkuma

Kad sievietes sakrusto kājas, tad kāju un iegurņa asinsvadi un artērijas tiek saspiesti, un tiek traucēta asinsrite. Pie kā tas noved? Pie asins sabiezējumu veidošanās, pie šķidruma aiztures un pie asinsvadu aizspiešanas. Vienā vārdā saucot – pie tūskas. Kājas pietūkst, paliek lielākas, smagākas un ļoti ātri nogurst.

Saudzēsim savas kājas un savu veselību! Sēdēsim skaisti, taisni un ar nesakrustotām kājām!

Pievienot komentāru