Kas bija pati skaistākā sieviete no visām, kas jebkad ir dzīvojusi uz planētas?

Aktrisi Grētu Garbo (Gustafsons) visa pasaules kino noslēpuma dēļ sauca par “zviedru sfinksu”. Viņa joprojām tiek uzskatīta par vienu no populārākajām profesijas pārstāvēm, meitene sapņoja spēlēt un veiksmīgi īstenoja savu vēlmi, un pēc tam vienkārši paslēpās no visiem ar pieņemto vārdu, lai dzīvotu vienatnē. Par to, kas ir zviedru-amerikāņu aktrises fenomens – Ramblera materiālā. 

Jaunā Grēta sāka savu ceļu ar Karalisko dramatiskās mākslas skolu, pēc kuras atrada patronu režisora ​​Morica Stillera personā, kas lika viņai zaudēt svaru. Pati aktrise sevi uzskatīja par milzīgu un neveiklu, ko sekmēja augšana par 170 cm un 42. pēdas izmērs. Tomēr meitenei, pat ņemot vērā, ka viņa slikti runā angliski, izdevās iekarot Holivudu un pat viegli pārdzīvot mēmo filmu laikmeta beigas. Par to Garbo varēja pateikties viņas skaistajai aizsmakušajai balsij, kas kļuva par vēl vienu viņas raksturīgo iezīmi.

Lasi arī: Puisis pameta meiteni, uzzinot, ka viņa ir neauglīga. Pēc pieciem gadiem saprata: tas bija viltīgs tests

Makss Faktors atrada skaisto meiteni: tāda paša nosaukuma uzņēmuma dibinātāju iedvesmoja mākslinieces skropstas, par kurām viņš teica, ka kosmētika nevar radīt kaut ko tik skaistu. Zīmīgi, ka pirms karjeras sākuma Grētai ieteica nogriezt skropstas, lai ēna nekristu uz acīm. Par laimi viņa neņēma vērā padomu.

Piecdesmitajos gados Garbo iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā skaistākā sieviete, kas jebkad dzīvojusi uz Zemes. Svarīgs arguments šajā jautājumā varētu būt Grētas ārkārtīgi simetriskā seja.

Pati aktrise no savas karjeras aizbēga 36 gadu vecumā, apmetoties Manhetenā ar vārdu Harriete Brauna. Viņa atzina, ka amats viņai bija diezgan smaga lieta.

Greta Garbo | 20 Gay Hollywood Legends | Purple Clover

Garbo, kā rakstīja vēsturnieks Deivids Brets, bija Lielbritānijas izlūkdienestu aģents: viņa sekmēja faktu, ka Zviedrijas karalis Gustavs uzņēma 500 ebrejus, kurus gatavojās nosūtīt uz Vāciju gūstā. Turklāt aktrise palīdzēja vienam no atombumbas radītājiem Nīlam Boram aizbēgt uz Angliju. Pēc vēsturnieka teiktā, Ādolfs Hitlers bija Gretas pielūdzējs, kurš 1940. gadu sākumā viņu uzaicināja uz Vāciju. Jau pēc Garbo kundze sacīja, ka, iespējams, bija vērts piekrist Hitlera priekšlikumam, lai iegūtu iespēju viņu nogalināt. Tas viņu pasludinātu kā atbrīvotāju, taču maz ticams, ka viņa varētu apturēt karu.

COMMENTS

Pievienot komentāru