Krāsa un ieveidošana te nepalīdzēs: kāpēc vecāka gadagājuma sievietēm nepiestāv gari mati

Neilgu laiku atpakaļ krievu dziedātāja Laris Dolina kļuva par antietalonu, kuru nosodīja diezgan liela sabiedrības daļa par viņas frizūru. Un daudzi nonāca pie secinājuma, ka gari mati vislabāk piestāv jaunām meitenēm un sievietēm, bet ne vecāka gadagājuma dāmām.

Un šeit nav tik daudz stāsts par sejas formu, bet gan par to, ka paliekot vecākām mainās arī mūsu mati. Tie noveco, un paliek aizvien grūtāk tos padarīt vieglus un gaisīgus.

Jā, ļoti daudzi luksusa zīmoli ir sākuši ražot produktus, kas sola brīnumus – atjaunot un uzlabot mata struktūru. Bet patiesībā, lielākā daļa šo līdzekļu, neko daudz nedod. Lai arī ar dažādiem līdzekļiem īslaicīgu efektu var panākt, bet pati matu kvalitāte ir atkarīga no folikula, kurā tie aug. Bet ar vecumu saistītās izmaiņas ietekmē visu ķermeni. Mati ar gadiem paliek plānāki un to kvalitāte ievērojami pasliktinās. Un par to nav jākaunās, jo tas ir dabisks process. Tie kļūst plānāki, blāvāki, trauslāki un spuraināki.

Ar dārgām procedūrām mati ilgtermiņā tiek aizvien vairāk bojāti. Plus, mati var sākt izkrist, jo, folikulām novecojot, var gadīties tā, ka ar keratīniem (un visādām citādām kosmētiskām manipulācijām) aizpildīti mati kļūst smagi un neturās folikulā. Mati ar vecumu sāk krist ātrāk, bet ataugt lēnāk. Sievietes ķermenis gadu gaitā ražo aizvien mazāk estrogēna, tas ir hormons, kas ir atbildīgs par ādas un matu šūnu dzīves ciklu.

Dāmas, nebojāsim matus, bet mācīsimies pieņemt un mīlēt sevi tādas, kādas mēs esam!

COMMENTS

Pievienot komentāru