Labākais piebarojums gurķiem jūlijā bagātīgai ražai

Mani gurķi aug siltumnīcā, stādīju tos maijā. Jūnija beigās gurķi sāka aktīvi ziedēt, un pirms pāris dienām es jau novācu pirmo gardo un kraukšķīgo gurķu ražu. Jūlijā intensīvās ziedēšanas un augļu veidošanās periodā es veicu gurķu piebarošanu. Pastāstīšu par savu labāko piebarojumu, lai iegūtu bagātīgu ražu.

Kādu mēslojumu izmantot, lai būtu bagāta raža

Gurķi ir visai prasīgi pret audzēšanas apstākļiem. Tie labi aug pie gaisa temperatūras +25 grādi, augsta gaisa un augsnes mitruma. Augsne ir jāmēslo, un tā nedrīkst būt skāba.

Ņemot vērā augstākminēto, es veicu piebarošanu vairākas reizes sezonā. Noteikti iestrādāju organisko un minerālmēslojumu visa gurķu veģetācijas perioda laikā, jo tad gurķi audzē lapas un stiebrus. Tas nozīmē, ka ir nepieciešams slāpeklis zaļajai masai un fosfors, kālijs augļu veidošanai.

Lasi arī: Glāze maltās gaļas un kabači: var gatavot visu vasaru un neapniks!

Вот такой собрала первый урожай огурцов.

Lūk, mana pirmā raža

Ar ko piebaroju jūlijā

Gurķus jūlijā es piebaroju reizi 7-14 dienās. Uzreiz piebildīšu, ka augsne manā siltumnīcā bija jau mēslota. Pavasarī es iestrādāju kompostu un pievienoju superfosfātu ar aprēķinu 40 g uz vienu kvadrātmetru. Bet, tā kā gurķi no augsnes patērē ļoti daudz barības elementu, es tos papildus piebaroju.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru