Glāze maltās gaļas un kabači: var gatavot visu vasaru un neapniks!

No glāzes maltās gaļas un kabaču var pagatavot uzreiz trīs garšīgus ēdienus: kabaču ligzdiņas, kabači ar tomātiem un malto gaļu un kabaču sacepumu ar gaļas bumbiņām. Tos var gatavot kaut visu vasaru un mainīt kārtību – tie nepaspēs apnikt. 

Pirmās gatavosim kabaču ligzdiņas. 

Sarīvē trīs kabacīšus un ātri gatavo mīklu: dziļā bļodā iesit trīs olas un samaisa tās ar 100 gramiem miltu un 1 tējkaroti sāls. Kabačus apmērcē mīklā un liek uz cepamās pannas, veidojot ligzdiņas. Malto gaļu samaisa ar sīpoliem, provansas garšvielām, sāli un pipariem. Gatavo mazas kotletītes un liek ligzdiņās. Pašā maltajā gaļā iespiež bedrīti priekš siera. Liek cepeškrāsnī uz 35 minūtēm 180 grādos.

Tikpat viegli ir pagatavojami kabacīši ar tomātiem un malto gaļu. 

Sagriež gredzenos divus kabacīšus un 3 tomātus, bet malto gaļu (300 grami ), samaisa ar tējkaroti kaltētas paprikas, sāli un pipariem. Liek visas sastāvdaļas cepšanas formā: kabači, pēc tam gaļa un tomāti.

Lasi arī: Slavenības, kas iemūžinātas fotogrāfijās savas nāves priekšvakarā

Atsevišķi gatavojam mērci: samaisa 100 gramus  krējuma, 40 gramus kečupa, 1/2 tējkaroti sāls, 1/4 tējkaroti piparu un 150 mililitri ūdens. Ar mērci aplej kabačus, pārsedz ar foliju un cep 50 minūtes 180 grādos.
Gatavojot šos ēdienus nevajadzēs daudz laika. Ēdiens sanāks viegls, bet tajā pašā laikā sātīgs – tieši tas, kas vajadzīgs vasarā.

COMMENTS

Pievienot komentāru