Lilijas Brikas dzīves noteikumi. Kāpēc viņa tik ļoti piesaistīja vīriešus?

Klusēšana zelts, bet interese par sarunu biedru – briljants

Vīriešos interese par ”skaisto lelli” zudīs uzreiz, tiklīdz viņi iegūs visu.
”Skaista lelle iegūst stipri par maz, – teica Lilija, – ir jākļūst vīrietim par draugu, labāko sarunu biedru, atbalstu  – tad viņš ir jūsu uz visiem laikiem”.
Pašpārliecinātība, savlaicīgi iestarpināts teikums, īstajā laikā izrādīts žests vai izteikts kompliments – tie visi ir spēcīgi instrumenti. Runā, ka pat astoņdesmit gados viņa mācēja pārsteigt un bija interesanta vīriešiem.

Lasi arī: Melnādainam pārim piedzima “balta” meitiņa. Kā viņa izskatās pēc 10 gadiem?

Psiholoģijai ir liels spēks

Lilija Brika lieliski pārzināja cilvēkus. Viņa ar lielu precizitāti glaimoja, bet tā, lai tas izklausītos ticami. Ne tikai Majakovskim, bet arī citiem saviem pielūdzējiem viņa iegalvoja, ka tie ir ģēniji. Viņa it kā pirmā saskatīja talantu viņos un ja cerības attaisnojās, tad ģēniji it kā parādīja savu potenciālu pateicoties viņai (vai arī viņa viņiem to iestāstīja).

 Labestība nav sasniegums, bet lielākā dāvana

Neskatoties uz to, ka daudzi pret viņu izturējās ar  nicinājumu un piesardzību, draugi viņu cienīja. Viņa nekad nevienu nepameta, visiem palīdzēja, bija gatava palīdzēt jeb kurā brīdī. Atšķirībā no daudziem liekulīgiem cilvēkiem, kuri tikai piesedzas aiz nosaukuma ”draugs”, Lilija zināja šī vārda vērtību. Viņa mīlēja arī dzīvniekus, kurus kopā ar Majakovski iekārtoja kādā ģimenē vai paņēma sev. Paši slavenākie bija suņi Šens un Buļka.

Daudz nedomā, bet rīkojies, kamēr ir izdevība!

Lilija Brika rīkoja literatūras vakarus mājās, vienmēr bija gatava uzņemt dažādus mākslas pārstāvjus, dažreiz pat nākušus no ielas. Viņa filmējās arī kino kopā ar Majakovski. Teikt, ka viņai bija liels talants kā aktrisei, dziedātājai vai modelei, nevarēja. Bet viens talants viņai tiešām bija – tieksme  ielauzties visur un patikt vajadzīgajiem cilvēkiem.

Bet pateicoties Majakovskim viņa uz visiem laikiem ierakstīja sevi 20 gadsimta sākuma  literatūras vēsturē.

Pievienot komentāru