Linsēklas-efektīvs līdzeklis cīņā ar neskaitāmām saslimšanām

Jau senos laikos linsēklas izmantoja gan kā pārtikas produktu, gan kā tautas medicīnas līdzekli pret dažādām saslimšanām. Linsēklu eļļa ir lielisks taukskābju avots, tā kā lini satur linolskābi un linolēnskābi jeb omega 3 un omega 6.

Linsēklu eļļas lietošana uzturā samazina arteriālo asinsspiedienu, samazina infarkta, mikroinfarkta, sirds vārstuļu saslimšanu, kā arī palīdz pret aterosklerozi.

Linsēklu eļļas bioloģiski aktīvās vielas labvēlīgi ietekmē kuņģa zarnu trakta darbību. Tāpat to var izmantot kā mīkstinošu pretiekaisuma līdzekli gadījumos, ja ir gastrīts vai kuņģa čūla. Linsēklu eļļa labvēlīgi ietekmē arī aknu funkcijas. Linsēklu eļļa stiprina imūnsistēmu un palīdz pret astmu.

Arī lai samazinātu trombu veidošanās varbūtību sirds asinsvados, plaušās un smadzenēs, un samazinātu arteriālo asinsspiedienu, uzturā ieteicams lietot linsēklu eļļu. Tā ne tikai uzlabo sirdsdarbību un samazina infarkta un insulta riskus, bet arī uzlabo aknu darbību.

Dietologi iesaka linsēklu eļļu lietot cīņā ar lieko svaru, kā arī lai uzlabotu vielmaiņu. Vīriešiem ieteicams lietot linsēklu eļļu lai uzlabotu potenci, savukārt, sievietēm iesaka šo eļļu lietot menopauzes laikā.

Linu novārījumu lieto, lai ārstētu gastrītu,  kuņģa čūlu un divpadsmit pirkstu zarnas iekaisumu.

1 ēdamkaroti linsēklu apliet ar 1 glāzi verdoša ūdens un vārīt pusstundu uz lēnas uguns, periodiski apmaisot. Lietot vāku, lai ūdens ātri neiztvaiko. Dzert 100 ml 2-3 reizes dienā pirms ēšanas. Maisījums garšo labi, taču nav ieteicams to pagatavotu ilgi uzglabāt.

 

Avots: vrutmilife.com

Pievienot komentāru