Mammas pieredze: Pēc šķiršanās es meitu atstāju pie tēva

Dzīve bez manis

Es devos pie psihologa. Viņa atzina, ka šāda rīcība depresijas stāvoklī nav labākā izeja. Vispirms vajadzētu atgriezties normālā stāvoklī, sadziedēt brūces un piepildīt dvēseli, un tikai tad pieņemt lēmumu no visa atsacīties. Bet šķiršanās bija procesā.

Un izrādījās, ka vīram vajadzēja vien trīs dienas, lai iemācītos rūpēties par meitu. Izrādījās, ka viņš spēj būt lielisks tētis – apgūt medicīniskās masāžas un vingrošanu. Mūsu kopdzīves laikā viņš sacīja, ka to vienkārši nespēj. Tas ir mātes uzdevums. Bet tagad izrādījās, ka viņš tiek galā, lai arī jutās izspiests kā citrons.

Izdziedināšanās

Psholoģe nozīmē man tikšanos ar psihiatru. Kādu brīdi es lietoju antidepresantus un un es beidzot jutos dzīva. Tad, kad beidzu lietot antidepresantus, es pavadīju daudzas stundas psihologa kabinetā. Un secināju, ka šajā situācijā labākais, ko varēju darīt bija atstāt meitu pie vīra. Tām mammām, kurām nav bijusi šādā situācija, iespējams, nesaprast. Un tajā depresijas stāvoklī es nenodarīju bērnam pāri, bet sāku sakārtot sevi.

Attēlu rezultāti vaicājumam “healing soul”

Atgriešanās

Vīrs man zvanīja katru vakaru, jautāja kā man iet, stāstīja par meitu. Pēc šķiršanās es viņus neredzēju divas nedēļas, bet, kad pirmo reizi satiku, es sajutu kaut niecīgāko emociju. Un pirmo reizi daudzu gadu laikā es sāku just – gan vīru, gan meitu. Un mēs sākām satikties aizvien biežāk. Kopā devāmies pastaigāties un pēc diviem mēnešiem es atgriezos ģimenē.

Tagad man ir savas personīgās dienas, kad dodos ceļojumos, pavadu vakarus ar draudzenēm, dodos uz teātri vai kafejnīcu. Tāpat tādas dienas ir vīram. Mēs abi mīlam meitu un pavadām ar viņu laiku. Bet ārstēšanās un aprūpe tika nodalīta no viņas kā personības. Un mēs ieguvām brīnišķīgu ģimenes asistenti. Es uzsāku savu biznesu, kad bērns gulēja.

Pēc visa notikušā es prātoju vai varētu vīram iemācīt iesaistīties bērna kopšanā un mūsu dzīvēs. Bet es noteikti zināju, ka šķiršanās nebija manipulācija. Ja es nebūtu aizgājusi sevī ar tādu pārliecību, tad neviens nebūtu sapratis, kas notiek. Un es ieguvu lielāko dzīves mācību: bērni ir jāaudzina netkarīgi no tā vai viņi ir veseli, vai slimi. Netkarīgi no tā vai esat pilnīga, vai šķirta ģimene.

COMMENTS

Pievienot komentāru