Mammas pieredze: Pēc šķiršanās es meitu atstāju pie tēva

Meitas neārstejāmā slimība, vīra vienaldzība un smagums Alīnu noveda pie depresijas un šķiršanās. Alīna pieņema nestandarta lēmumu: viņa pameta ģimeni un atstāja bērnu un vīru.

Pelēkās darba dienas

Meitai es veicu masāžas pēc īpašas programmas trīs reizes dienā, ko meitai izstrādāja čehu ārsti. Papildus masāžām bija daudz ikdienas pienākumu – gatavot, vest uz tualeti, nomazgāt. Es atkal un atkal rūpējos par smagi slimo meitu sešus gadus no vietas – bez atpūtas un bez apstājas.

Vīrs mājās nāca vienmēr noguris. Viņš ģimenē bija vienīgais pelnītājs, tāpēc es ar sapratni pieņēmu viņa stāvokli. Es nekad neko nejautāju sev, nemēģināju dalīt mājas pienākumus, vai dalīt rūpes par meitu ar viņu. Tikai viņš to neredzēja, un visu laiku bija nelaimīgs. Ēdiens nebija pietiekami garšīgs, māja nav tīra un bērns nav audzināts. Un es vēl vairāk centos kļūt “labāka”.

Lasi arī: 4 lietas no bērnības, kas salauž vīrieti vecumā

Depresija

Mūsu vienmuļā dzīve vilkās ilgi. Līdz kādu dienu es atskārtu, ka vairs neatceros, kad pēdējo reizi darīju to, kas patīk man. Manikīrs un ceļojumi bija tāla pagātne. Es biju ieminusi zemē visu, kas man bija svarīgs. Un dzīvoju tikai bērnam. Mana dzīve bija pārvērtusies par funkcijām – kopt, gatavot, mazgāt, tīrīt.

Attēlu rezultāti vaicājumam “anxiety”

Tad es sapratu, ka man ir depresija. Es dzīvoju kā miglā, es nejutu ne sevi, ne meitu, ne vīru. Kādā lielā strīdā es paziņoju, ka vēlos šķirties. Un atstāju meitu viņam, jo es vairs vienkārši nespēju.

Visiem pastāstīt

Man bija bail visiem atklāk, ka mēs ar vīru šķiramies, bet visvairāk bail no tā, kā apkārtējie reaģēs uz to, ka meitu atstāju pie vīra. Es gaidīju nosodījuma un pārmetumu jūru, jo sabiedrībā šādas situācijas netiek pieņemtas. Māte, kas atstāj bērnu ir zemākais radījums. Savtīgi! Viņa vēlas sakārtot personīgo dzīvi, kaitējot bērnam.

Bet mani draugi mani atbalstīja. Vienīgais, ko viņi ieteica – visu kārtīgi pārdomāt. Arī mani vecāki mani atbastīja, un pat vīramāte nebija pārāk nosodoša, jo visi redzēja manu depresiju.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru