4 lietas no bērnības, kas salauž vīrieti vecumā

Daudzas krīzes un problēmas, ar kurām mēs saskaramies pēc 40 gadiem, nāk no bērnības, un kā saka profesionāli psihologi, labāk ir atpazīt problēmas, lai tās varētu veiksmīgi risināt vēlāk, nekā pastāvīgi dzīvot ar skumjām dvēselē.

Mēs daudz ko absorbējam no bērnības:  komunikācijas prasmes, saziņu ar pretējo dzimumu, mēģinājumus veidot ģimeni un audzināt bērnus, gandrīz visām neveiksmēm ir atbalss no pagātnes. Ne tikai tas, ka kādreiz kaut ko esat nodarījis un tāpēc tagad par to maksājat, bet gluži vienkārši nav mainījušās jūsu rīcības shēmas un jūs zemapziņā pieņemat nepareizus lēmumus.

Lasi arī: Kāpēc tūkstošiem mājsaimnieču iesaiņo rīvi celofāna maisiņā: vienkāršs risinājums mūžīgai problēmai

Ne velti speciālisti apgalvo, ka vīrietis savam bērnam cenšas iedot visu to, kas pašam bērnībā ir tik ļoti trūcis, bet pēc tam šī “atņemšanas sajūta” bērnā var transformēties daudz citādāk.

1.Nepietiekami adekvāta ģimene

Kad vīrietim bērnībā ir bijušas problēmas ar ģimeni, piemēram, histēriska māte un promesošs tēvs, nemitīgi skaandāli, ķildas, tēva atkarība no alkohola, tas viss atstāj ļoti dziļas pēdas vīrieša dvēselē. Ja tēvs visu laiku ir lamājis māti, tad vīrietis centīsies tā nerīkoties, bet tas izveidot tādus kā “vājos” punktus vīrieša psihē. Un savukārt sieviete vēlāk šos punktus var uztaustīt un ar tiem manipulēt.

Ja glužo otrādi, vīrietis ir pārpildīts ar mātes mīlestību, tad sievieti uztvers kā savu māti un mēģinās no sievietes gūt gan mātišķas rūpes, gan mīlestību. Zināmā mērā vīrieša attīstība ir apstājusies un viņš mēģinās panākt bērnībā piedzīvoto.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru