Mazdas turpmāk būs vieglāk vadāmas

Kad cilvēki staigā vai skrien, mūsu pasaules skats ir salīdzinoši neizplūdis un nolīdzināts, kas nozīmē, ka mūsu smadzenes izfiltrē sinusoidālās vertikālās un sānu kustības, kurām tiek pakļautas mūsu galvas.

Mazdas ražotāji novēroja, ka daudzi automobīļi, kuri tika cildināti par to, ka tos ir viegli vadīt (tādi, kā vecie BMW E36 un E39) savā komplektācijā iekļāva amortizācijas sistēmas, kuras sekmēja to, ka automobīļa vertikālās kustības tiek apslāpētas, lai samazinātu sajūtu, it kā auto tiktu pēkšņi rauts. Tas panāk efektu, ka auto priekšdaļa un aizmugure lielākoties kustās vienlaicīgi.

Lasi vēl: Novembrī tiks atklāts jaunais Golfs!

Līdz ar to Mazda autoražotāji nākuši klajā ar tehnoloģiju, kuru tie dēvē par G-Vectoring Control (GVC). Pēc viņu apgalvojumiem šī tehnoloģija palielinās to, cik plūstoši būs vadīt auto un veikt pagriezienus, minimizējot straujas kustības.

Jaunizstrādātā sistēma samazina auto griezes momentu, kad tas veic pagriezienus pavisam, pavisam minimāli. Taču ar šo minimālo starpību pietiek, lai liktu vadītājam izjust lielāku kontroli par auto un samazinātu spriedzi, kurai tiek pakļauti automobīlī esošo cilvēku kakli.

Piedziņas mazināšana notiek, tikai veicot pagriezienus. Stūrei tiekot iztaisnotai, piedziņa nonāk atpakaļ sākotnējā stāvoklī. Starpība vadot auto ar GVC vai bez ir visvairāk jūtama, vadot auto pa slideniem ceļiem. Šī tehnoloģija tiks iekļauta visos Mazda modeļos, sākot no Mazda 6, tādēļ, pēc kāda laika autobraucēji pie tās būs jau pieraduši un vairs to īsti nejutīs.

Pievienot komentāru