Meitene no ielu tirgotāja nopirka gredzenu ar milzīgu stikla akmeni par pavisam zemu cenu. Juvelieris ieteica pārbaudīt ”akmentiņu”

Ikdienas aksesuārs

Gredzens kļuva par vienu no meitenes ikdienas aksesuāriem. Akmens bija masīvs un atgādināja kaut ko , kas varēja būt uz Anglijas karalienes kroņa.

Pirmkārt, viņa zināja, ka briljants nevar būt īsts. Tas bija pārāk liels, lai būtu īsts akmens, kuru var nopirkt ielu tirgū pa 10 mārciņām.

Otrkārt, briljanta griezums bija dīvains: tas nebija tik mirdzošs kā īsts akmens. Neskatoties uz to, viņa tā mīlēja šo rotu, ka nēsāja to katru dienu trīsdesmit gadus pēc kārtas, neaizdomājoties par to, cik patiesībā tas maksā. Kādu dienu viņas gredzens pievērsa kāda juveliera uzmanību.

Viņš ieteica nodot gredzenu vērtēšanā, jo domāja, ka briljants patiešām varētu būt īsts. Sieviete šaubījās par to, bet tomēr izlēma pārbaudīt. Un tā sieviete to aiznesa pie profesionāļiem, lai to novērtē. Nemierīgais profesionāļa skatiens abus noveda pie pavisam šokējoša atklājuma.

Akmens īstums tika apstiprināts

Nereāli lielais briljants, kuru sieviete nēsāja uz pirksta gandrīz 30 gadi, nebija viltojums. Tas bija sertificēts Amerikas Gemoloģiskajā institūtā, kā īsts 26 karātu briljants.

Griezums nebija moderns, ne tāds, kādu valkāja sievietes 19 gadsimtā, tāpēc arī sieviete pieņēma, ka tas nav īsts. Džesika Vindhema no Sotheby’s juvelierizstrādājumu nodaļas uzreiz pamanīja unikālo akmens griezumu.

Briljants var lepoties ar savu unikālo ģeometrisko griezumu, kas atstaro gaismu pavisam citādi, nekā mūsdienu briljanti. Tie mirdz ne tik spoži, izstaro siltu gaismu.

Tiklīdz gredzena vērtība tikai noteikta, sieviete pieņēma lēmumu to izlikt izsolē.

Gredzena sākotnējām izmaksām bija jābūt aptuveni 350 000 mārciņu, bet, kad dimants patiešām nonāca izsolē, īpašniekam atkal ļoti paveicās. Viņa nevarēja iedomāties, ka tas varētu maksāt tik daudz.

Izsolē dimantu pārdeva anonīmam pircējam par 847 000 sterliņu mārciņu. Daļējs iemesls, kāpēc viņš varēja pārdot par daudz lielāku summu, nekā tika ziņots, varētu būt saistīts ar faktu, ka viens dārgakmeņu eksperts uzskatīja, ka akmens piederējis kādam svarīgam cilvēkam.

Jebkurā gadījumā, sieviete, kas gredzenu nēsāja 30 gadus, izdarīja vislabāko pirkumu ielu tirgū visā savā dzīvē.

COMMENTS

Pievienot komentāru