Meitene nosauca 11 depresijas simptomus, par kuriem daudzi klusē; Varbūt jums arī jālūdz palīdzība

Twitter lietotājs dalījās ar informāciju par to, kā depresija patiesībā izskatās cilvēka būtībā. Ja jūs domājāt, ka jau zināt visu par šo psiholoģisko traucējumu, aizmirstiet to. Kaitē ir tik daudz pazīmju, ka ir vērts vēlreiz pārbaudīt sevi.

Pēkšņi jūsu aizkaitināmība nav tikai slikts garastāvoklis….

Līdz 2020. gadam depresija ir kļuvusi par vienu no visbiežāk sastopamajiem psihiskajiem traucējumiem. Pēc Pasaules Veselības organizācijas ekspertu domām, šī slimība turpinās izplatīties tālāk. Jau tagad no tā cieš gandrīz 300 miljoni cilvēku, no kuriem vismaz 70 tūkstoši cilvēku ir no Latvijas.

Šī traucējuma viltība slēpjas faktā, ka daudzi cilvēki bieži nepiešķir nozīmi depresijas pazīmēm, attiecinot viņu stāvokli uz sliktu garastāvokli un nogurumu, savukārt savlaicīga speciālista palīdzība varētu glābt pacientu no nepatīkamām sekām.

Lasi arī: Kas notika ar vīrieti, kurš divas dienas viens pats peldēja okeānā, nolecot no kruīza kuģa, lai tikai aizbēgtu no PSRS

Ne visi zina, ka depresija ir kaite, kas cilvēkam atņem spēku, resursus un enerģiju kaut vai tāpēc, ka cilvēks, kurš cieš no traucējumiem, nesteidz dalīties savās problēmās ar citiem.

Visizplatītākie slimības simptomi ir nogurums, intereses zaudēšana par dzīvi un apātija, taču Twitter lietotāja ar segvārdu Emīlija uzsāka saraksti, kurā viņa nolēma runāt par smalkām depresijas pazīmēm.

Lūk Emīlijas publicētais un kādas ir mazāk apspriestās pazīmes:

1. Pilnīgs garīgais spēku izsīkums no pastāvīgās cīņas ar savām smadzenēm. Tas var izraisīt koncentrēšanās trūkumu, aizmāršību, hronisku nogurumu, termiņu nokavēšanu, sociālo kontaktu pārtraukšanu, bezmiegu un paaugstinātu uzņēmību pret fiziskām slimībām.

Lasi arī: Psiholoģijas tests, kas tevi pārsteigs un atklās patiesās vērtības tavā dzīvē

2. Disociācija. Sajūta, it kā jūs pārvietotos pa dzīvi, bet patiesībā tā nav. Lietas vienkārši notiek apkārt, bet šķiet, ka tās nav īstas. Sajūta, ka tu esi atrauts no ķermeņa. Sajūta, it kā jūs vērotu sevi no malas. Jūtos atvienots un sastindzis. Nekas nešķiet īsts.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru