Meteorologs Toms Bricis brīdina par sekām, kādas var radīt šonedēļ prognozētie laika apstākļi

Ar brīdinājumu sociālajā tīklā Facebook klajā nācis laika ziņu eksperts Toms Bricis, un aicina visus uzmanīgi sekot informācijai.

Kā norāda Bricis, gaidāma karsta nedēļa un bīstami pērkona negaisi ar vētru, krusu un spēcīgām lietusgāzēm.

Bricis aicina būt uzmanīgiem. Viņš uzsver, ka visi Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājumi par negaisiem jāuztver nopietni. Jo arī karstajā nedēļā, kas bija pirms Jāņiem, negaisi bija postoši.

Lasi arī: “Nestabils un bīstams laiks”; astroloģe brīdina par šo nedēļu

Bricis gan uzsver, ka, lai arī brīdinājumi par laika apstākļiem var tikt izplatīti visā valstī, negaisi var neskart atsevišķas teritorijas.

Esam uzmanīgi, atkal liels karstums, atkal lieli negaisi,” piebilst Bricis.

Jau ziņots, ka šīs nedēļas vidū Latviju sasniegs liels karstums, valsts austrumos gaidāms pārsvarā sauss laiks, bet Latvijas rietumu daļā biežāk līs, gaidāmas arī stipras pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

 

 

Otrdien daudzviet īslaicīgi līs, lokāli gaidāms pērkona negaiss ar stipru lietu, nedēļas turpinājumā lietus un negaisa mākoņi vairāk skars rietumu novadus, savukārt sausākais laiks gaidāms valsts austrumu pierobežā.

Sākot ar trešdienu, gaidāma 30 grādu tveice, nedēļas otrajā pusē karstums vietām pastiprināsies līdz +33 grādiem.

Vējš galvenokārt pūtīs no dienvidu puses, bet iespējams arī rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas atnestu vēsāku gaisu, it īpaši Kurzemē.

Siltākajās naktīs gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +17..+23 grādiem, tātad daudzviet valstī gaidāmas tā dēvētās tropiskās naktis.

COMMENTS

Pievienot komentāru