Tikai 24 gadu vecumā pēkšņi miris talantīgais Latvijas vārtusargs Matīss Kivlenieks

Dzīvību zaudējis talantīgais latviešu hokeja vārtsargs, Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas “Blue Jackets” sistēmā spēlējošais Matīss Kivlenieks, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Pagaidām nav zināms par Kivlenieka nāves iemesliem.

24 gadus vecais Kivlenieks pirms pusotra mēneša palīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā Rīgā.

“Izsakām visdziļāko līdzjūtību Latvijas izlases vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka tuviniekiem, draugiem un kolēģiem ar Matīsa pāragro aiziešanu mūžībā. Hokeja skolas “Pārdaugava” audzēknis, Matīss bija Latvijas izlases vārtsargs aizvadītajā pasaules čempionātā, vārtos stājoties četrās spēlēs.

Karjeras laikā aizvadīja arī astoņas spēles NHL. Ar savu cīņassparu, darba ētiku un attieksmi bija patiess paraugs sportā! Matīsa aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Latvijas hokejam, bet visai latviešu tautai,” vēstīts LHF paziņojumā.

Matīss Kivlenieks karjeras laikā piedalījies vairākos jauniešu pasaules čempionātos, kā arī divas reizes pārstāvējis Latvijas pieaugušo valstsvienibu pasaules čempionātos. 2018. gadā vārtsargs laukumā nedevās, bet 2021. gadā Rīgā kļuva par nosacītu pamatvārtsargu, kurš četrās spēlēs vidēji ielaida 2,18 ripas un atvairīja 92,2% metienu.

Kivleniekam aizvadot “sauso” spēli, Latvijas hokeja izlase pirmo reizi pieveica Kanādas valstsvienību, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioniem.

Pievienot komentāru