Nākotne bez “benzīnniekiem”? Vai tā ir patiesība?

Holandes valdība līdz 2025. gadam nolēmusi pieņemt jaunu likumu grozījumu, kas paredz aizliegt izmantot auto ar benzīna dzinējiem. Līdz ar to autovadītājiem ar laiku visticamāk vajadzēs pāriet uz elektomobīļiem.

Tiek paziņots, ka zemākā Holandes valdības palāte piekrita pieņemt likumu, kas paredz visiem  auto īpašniekiem “pārsēsties” ekoloģiski tīrākos transportlīdzekļos. Pret konkrēto iniciatīvu izteicās vien deputāti no “Nacionālās partijas par demokrātiju un brīvību”. Parlamentārieši ir pārliecināti, ka noteiktais termiņš (9 gadi) ir pārāk mazs, lai efektīvi realizētu tik liela mēroga projektu. Savukārt likuma autori ir pārliecināti, ka uz doto brīdi Valstī ir sagatavota visa nepieciešamā infrastruktūra.

Atgādināsim, ka ar katru dienu Holandē populārāki kļūst elektriskie auto un hibrīda transportlīdzekļi.  Turklāt ne tikai holandieši ir ieplānojuši pilnībā “pāriet” uz elektromobīļiem. Arī Vācijas valdība ir izteikusi vēlēšanos par analoģiskā plāna realizāciju, tiesa, ar visai tālāku prognozi – līdz 2050. gadam.

 

 

Avots: newsland.com

Pievienot komentāru