Naudas koks – viss, kas tev jāzin par šo augu: kopšana, kā stādīt

Naudas koks, jeb saukts arī par Crassula ir augs, kas aktivizē bagātības zonu mājās un piesaista pārticību un labklājību. Ja kāda iemesla pēc uz palodzes tas vēl nestāv, tad obligāti vajadzētu tādu iegādāties.

Tikai jāatceras, ka mājās nenes pieaugušu augu, tas ir jāizaudzē pašam. Tas nemaz nav kaprīzs, vajag tikai atcerēties pāris galvenos noteikumus un noslēpumus par tā kopšanu.

 

Nuadas koks – stādīšana

Naudas koka stādīšanai domātajai zemei ir jābūt ar skābu reakciju. Ja tiek pirkts gatavs maisījums, tad ir jāizvēlas tāds, kas paredzēts kaktusiem vai sukulentiem. Podiņš jāizvēlas plats, bet ne pārāk dziļš.

Lasi arī: Ja jūs aizmiegat kails, lūk, kas būs ar jūsu ķermeni no rīta

Šim augam ir plaša sakņu sistēma, tādēļ daudzi kļūdaini izvēlas ļoti lielu trauku auga stādīšanai. Ja stādāt jaunu augu, jāizvēlas plats, bet diezgan sekls trauks. Lielāku trauku var izvēlēties vienīgi pietiekami veca auga pārstādīšanai.

Priekšroka jādod keramikas traukam, nevis plastmasas, jo sakņu sistēma to var saplēst.

Augsne nedrīkst būt pārāk blīva, var izvēlēties gatavu augsni, kas domāta ziedošiem kaktusiem un ir nopērkama saimniecības preču veikalos.

Poda apakšā noteikti nepieciešama drenāža, kas novadīs lieko mitrumu, un arī jābūt caurumiņiem, pa kuriem varēs ieplūst gaiss.

Naudas kokam nepatīk, ja tas tiek pārāk bieži traucēts, tādēļ to pārstādīt vajadzētu ne biežāk kā reizi 2–3 gados. Pārstādot izvēlieties mazliet lielāku podu par iepriekšējo.

 

Naudas koks – mazs noslēpums

Lai pamodinātu auga maģiskos spēkus, ir jāveic pāris darbības. Podiņa iekšā, zemē, jāieliek pāris monētas, bet zem podiņa – dažas salocītas papīra naudaszīmes.

Naudas koks – tā kopšana

Podiņu ar augu liek uz austrumu vai dienvidaustrumu palodzes, kur saskaņā ar fen-šui likumiem atrodas naudas zona. Pašam auga nepatīk tieši saules stari, tāpēc šeit tas jutīsies vislabāk.

Periodiski, atkarībā no izmēra, augu var pagriezt, lai tas augtu vienmērīgi, skaisti veidotos lapiņas un tas neizstieptos. Augs ar pateicību atsauksies uz mēģinājumu veidot kronim līdzīgu zaļotni, un lēnām pārvērtīsies par skaistu bonsai.

Galvenais, kas jāatceras – naudas kokam nepatīk pārlieku liels mitrums. Biezās lapas uzkrāj mitrumu, līdz ar to augs viegli pārcieš sausumu. Ja mitruma būs pārāk daudz, lapas sāks pūt, mainīs krāsu un galu galā nobirs.

Karstā laikā augs jālaista ik pēc 3–4 dienām, bet ziemas periodā – reizi divās nedēļās.

 

Naudas koks – Kā izvēlēties pareizo vietu auga novietošanai

Vislabāk šim augam būs piemērota dienvidaustrumu palodze, novietotam uz skapja vai sienas plaukta tam var pietrūkt gaismas.

Nenovietojiet naudas koku radiatoru tuvumā, optimāla temperatūra būs 20–25 grādi, lai gan nekāds kaitējums netiks nodarīts, ja temperatūra noslīdēs līdz 10 grādiem. Nevajadzētu pieļaut zemāku temperatūru par +4 grādiem.

Svaigs gaiss šim augam ir ļoti nepieciešams, tādēļ vasarā to noteikti var novietot uz balkona vai iznest dārzā.

Naudas koks jāsarga no caurvēja, jo tādējādi var nākties šķirties no lapām.

 

Ar ko pabarot?

Naudas koks nav bieži jāmēslo, vasaras periodā to nepieciešams veikt apmēram divas reizes mēnesī, vēlams uzreiz pēc laistīšanas. Ziemas periodā – ne biežāk kā reizi mēnesī. Mēslošanai var izmantot kaktusiem domāto mēslojumu.

Lasi arī:  6 istabas ziedi, kas, saskaņā ar ticējumiem, piesaista mājai bagātību

 

Naudas koks – kā uzziedināt?

Latvijas klimatiskajos apstākļos naudas koku izdodas uzziedināt reti. Tam nepieciešama īpaša kopšana, kā arī gaisa temperatūras ievērošana. Ja krasula nav ziedējusi vairākus gadus, tas nozīmē, ka nepieciešams mainīt auga novietojumu, iespējams, ka tam nepietiek saules. Arī caurvējš, pārlieku liels mitrums var būt iemesli, kas neļauj naudas kokam uzplaukt visā krāšņumā.

Avots: zeltene.lv

COMMENTS

Pievienot komentāru