“Noguruša tantuka” izskats jeb 5 lietas, kas tevi padara vecāku, nekā patiesībā esi

Vai esi ievērojis, ka dažām sievietēm visas dzīves garumā izdodas saglabāt glītu ārējo izskatu, bet citas jau jaunībā sāk izskatīties pēc noguruša un nīgra “tantuka”.

Iemesli tam var būt dažādi, taču jāteic, ka tas lielākoties atkarīgs no mums pašām.

1. Dzīvo nereālā dzīves tempā, un sev laika neatliek nemaz

Mūsdienu sievietes dzīves ritms, nenoliedzami, ir straujš. Jāspēj gan pastrādāt, gan izaudzināt bērnus, gan satikties ar draudzenēm, gan nodarboties ar sportu. Patiesībā nav slikti būt aizņemtai, jo tas palīdz izvairīties no sliktām domām – tām vienkārši neatliek laika. Taču šajā virpulī ir svarīgi neaizmirst arī par sevi, pretējā gadījumā pamazām sāksi pārvērsties par nīgru tantuku, kuru tracina it viss apkārt notiekošais.

2. Gribi dzīvot “tāpat kā visi citi”

Reizēm vēlēšanās kādam līdzināties neatbilst tavai būtībai un tam, ko tu patiesi vēlies. Mēs studējam, pēc tam meklējam labi apmaksātu darbu, strauji virzāmies pa karjeras kāpnēm, jo, redz, tava kaimiņiene Anna jau darbā spējusi kļūt par priekšnieci un tu arī tā gribi!

Pēc tam tu steidzies meklēt vīru, dzemdēt pulciņu bērnu, jo visām draudzenēm bērni jau ir. Šis viss prasa no tevis daudz enerģijas. Un jā, tu esi pakļauta stresam – tev parādās slikts noskaņojums. Stress, kā visiem labi zināms, atstāj negatīvu ietekmi ne tikai uz tavu veselību, bet arī uz tavu izskatu.

3. Atskaties uz citām

Mums, sievietēm, ir raksturīgi vērot citas sievietes un salīdzināt sevi ar viņām. Mēs alkstam izskatīties tikpat labi, kā mūsu draudzenes. Žurnālu vāki uzspiež noteiktus izskata standartus, kuriem vēlamies līdzināties. Tā vietā, lai pieņemtu sevi un savu  ķermeni, mēs pakļaujam sevi drastiskām diētām, jo vēlamies izskatīties tā, kā būtu tikko izkāpušas no žurnāla vāka.

Tavas laimes formula slēpjas tajā, ka tu pieņem savu ķermeni un uzturi to labā formā.

4. Mēdz aizmirst par sevi

Ignorējot savas vēlmes un vajadzības, tu agri vai vēlu iedzīsi sevi stūrī. Un tad, kad tu no stūra paraudzīsies spogulī, ieraudzīsi tajā “īgnu tantuku”.

Nedari tā! Apzinies, ka arī tu drīksti sevi palutināt!

 

Lasi vēl: Ko nekad nedarīs emocionāli spēcīgas sievietes-psihoterapeita skaidrojums

 

5. Vēlme citiem izpatikt

Atceries reiz par visām reizēm – visiem tāpat tu neiepatiksies! Pārstāj skatīties uz citiem, bet dzīvo savu dzīvi tā, kā vēlies! Ieklausies savā sirdī!

Avots: fabiosa.ru

Pievienot komentāru