“Ož pēc raganas”; stāsts par spēcīgām sievietēm, kuru sarakstījis vīrietis

Es jau sen gribēju uzrakstīt par sievietes spēku. Par to, kā es sievietes saprotu. Izjūtu. Apzinos. Un laikam tagad tam ir pienācis laiks…

Tagad gan uzreiz noskaidrosim visu kā ir – raganas nelaižas uz slotām un nedzer neviena asinis. Kristieši pielika krietni daudz spēka, lai šo vārdu patiešām iemītu zemē, tā kā necieta konkurenci.

Līdz pat mūsdienām vārdam “ragana” ir saglabājusies negatīva nozīme.

Atverot anatomijas grāmatu, neieraudzīsiet īpaši lielu atšķirību starp sievietes un vīrieša ķermeni. Jā, protams, dzimumorgāni, bet par to šodien nerunāsim.

Tagad varētu rasties ilūzija par to, ka vīrietis un sieviete ir patiešām līdzīgi. Bet tas tā nav. Vīrietis no sievietes atšķiras tikpat ļoti kā diena no nakts.

Vīrieši nesaprot sievietes. Es savulaik centos to darīt, taču visi mani mēģinājumi piedzīvoja krahu. Diemžēl sievietēm nav pievienota lietošanas instrukcija.

Šobrīd esmu pārliecināts, ka lielākās domstarpības starp abiem dzimumiem rodas no tā, ka vīrieši cenšas visu darīt ar prātu – sarunāties ar sievieti kā ar vīrieti, uzskatīt, ka sieviete domā tieši tāpat kā vīrietis.

Reiz mēs atgriezāmies no tālāka brauciena, diena bija brīnišķīga, spīdēja spoža un silta rudens saule. Šoseja bija tukša un brauciens ar auto bija komfortabls. Te pēkšņi mana ceļabiedrene kļuva saspringta un paziņoja man, ka viņa ir izsalkusi. Es biju pārsteigts, jo mēs nesen ieturējām maltīti. Taču neskatoties ne uz ko, es rāmi nogriezos no ceļa, lai piestātu tuvākajā kafejnīcā. Ēst man tā īsti negribējās. Jau pēc pusstundas mēs atkal turpinājām mājupceļu.

Uzsākot braucienu pēc nepilna kilometra ieraudzījām, ka priekšā notikusi avārija. Divas mašīnas bija saskrējušās, vēl pāris mašīnas stāvēja ceļa malā ar nelieliem bojājumiem. Lēnām ripojot garām sadauzītajiem autiņiem, es nolaidu auto logu, un dzirdēju kādu sievieti klausulē kliedzam, ka avārija notikusi pirms pusstundas, taču ātrie vēl nav atbraukuši…

Es, protams, nevaru apgalvot, ka, ja manai ceļabiedrenei pēkšņi nebūtu sagribējies ēst, mēs šajā avārijā tiktu iesaistīti, taču šī doma joprojām riņķo manā galvā. Es varu arī apliecināt, ka mana blakussēdētāja vienmēr ir pamanījusies izvairīties no milzīgiem sastrēgumiem..

Sievietēm piemīt spēcīga intuīcija. Sieviete, kura apzinās savu spēku, var radīt par sevi psihiski nestabila cilvēka priekšstatu. Lielākoties sievietes ne ar vienu nedalās savās sajūtās un priekšnojautās. Sievietes šādos brīžos kļūst emocionālas.

Vīrieši ir stabili. Viņu lēmumi lielākoties ir pārdomāti un izsvērti, jo vīriešiem prāts valda pār jūtām. Un tieši šajā brīdī vīrieši salīdzinoši ar sievietēm ir vājāki.

 

Lasi stāsta turpinājumu nākamajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru