Panāktas pirmās vienošanās par minimālās algas palielināšanu – lūk cik liela tā varētu būt jau 2023. gada pirmajā pusē

Panāktas pirmās vienošanās un minimālās darba algas apmēra pārskatīšana ir plānota jau 2022.gada pirmajā pusē, vienojoties ar sociālajiem partneriem par minimālās darba algas apmēru 2023.gadam.

LBAS informē, ka 2023. gadā kā iespējamais kritērijs minimālās darba algas noteikšanai tikšot piedāvāts risinājums minimālo algu noteikt 50% no 2021.gada vidējās bruto darba algas. Pagājušā gada beigās Centrālā statistikas pārvalde ziņoja, ka 2021.gada trešajā ceturksnī vidējā bruto darba samaksa Latvijā bija 1280 eiro.

Pašlaik minimālā mēneša darba alga Latvijā ir noteikta 500 eiro mēnesī.

Ar mērķi atjaunot pilnvērtīgu sociālo dialogu labklājības jomā, LBAS vadība šodien tikās ar labklājības ministru. LBAS priekšsēdētāja Egila Baldzēna vērtējumā, tikšanās bija lietišķa un konstruktīva, iezīmējot konkrētus sadarbības virzienus jau tuvā nākotnē.

Lai arī par dažiem jautājumiem domas esot atšķīrušās, tomēr Baldzēns kā svarīgu izceļ tieši abu pušu viedokļu tuvināšanu, tādējādi vairojot izpratni par arodbiedrību nostādnēm.

Lasi arī: Zodiaka zīmes, kuras ideāli papildina viena otru – savienība uz mūžu

LBAS ministram esot izteikusi atbalstu par ieceri paaugstināt minimālo darba algu un par uzņemto kursu epidemioloģisko ierobežojumu mazināšanā, arī darba attiecību jomā.

Lai lasītu tālāk, šķir nākamo lapu!

COMMENTS

Pievienot komentāru