Pavļuts informē, vai skolēniem vēl būs jāveic Covid-19 testēšana

Otrdien valdības sēdē Veselības ministrs Daniels Pavļuts informēja, vai skolās vēl būs jāveic Covid-19 testēšana ar polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) metodi.

Pēc skolēnu pavasara brīvlaika skolās katru nedēļu vairs nebūs jāveic Covid-19 testēšana ar polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) metodi, otrdien valdības sēdē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Lasi arī: Karalienei Elizabetei II jau pirms 40 gadiem bija sagatavota runa, ja sāktos Trešais pasaules karš

Viņš uzsvēra, ka situācija mainās, un ir nepieciešams sapratīgi rīkoties ar valsts budžeta līdzekļiem, jo testēšana ir ļoti dārga.

Attiecīgi, atsakoties no PĶR testēšanas, skolās plānots veikt testēšanu divas reizes nedēļā, izmantojot antigēna testus.

Arī tiem ambulatorajiem pacientiem, kas dodas uz laboratorijām veikt testus, paredzēts veikt testēšanu, izmantojot profesionālos antigēna testus, nevis PĶR testus.

Pavļuts skaidroja, ka, pārejot uz šādu kārtību, testēšana būs sešas septiņas reizes lētāka, savukārt rezultāti – ātrāki.

Kā liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā, pavasara brīvdienas no 1. līdz 11.klasēm paredzētas no 14.marta līdz 18.martam, bet 12.klašu skolēniem – no 21.marta līdz 25.martam.

COMMENTS

Pievienot komentāru