Psihologs atklāj, kāds ir galvenais vīrieša pienākums attiecībās

Kad vīrietis un sieviete stājas attiecībās, tad atbildību uzņemas abi. Vislabāk visu ir izrunāt pirms kāzām, lai vēlāk nerodas pārpratumi. Tomēr ir pienākumi, kas pēc definīcijas pienākas stiprajam dzimumam.

Psihologs Aleksandrs Šakovs ir pārliecināts, ka galvenais vīrieša pienākums ģimenē ir rūpēties par drošību. Un ir daļa daiļā dzimuma pārstāvju, kas to uztver ļoti dažādi.

“Vīrieši drošību uztver kā aizsardzību pret ārējiem druadiem: huligāniem, zagļiem. Sievietēm šī jēdziena nozīme ir daudz plašāka, jo drošību viņas asociē ar draudu neesamību. Drošība ir tad, kad jūtaties mierīgi. Tas ir tas, ko sievietes sagaida – drošības sajūtu, un nevis ložmetējus un dzeloņstiepju žogus,” saka Šakovs.

Lasi arī: Blakus agresors. Kā viņu atpazīt?

Kādas vīrieša darbības sievietei liek justies neaizsargātai?

1.Kad vīrietis nepilda solījumus

Šajā gadījumā sieviete nevar paļauties uz vīrieti, viņa jūt, ka viņš jebkurā brīdī var viņu iegāzt. Tas ir satraucoši, it kā katru sekundi gaidot dūrienu mugurā. Trauksme krājas, kā rezultātā rodas pretenzijas, skandāli, histērijas.

Padariet to par likumu: teicu – izdarīju. Esi cilvēks, kurš tur savu vārdu.

2.Kad vīrietis nepieņem sievietes emocijas

Sievietei vajadzīga aizsardzība ne tik daudz no briesmām, cik no bailēm. Trauksme un nemiers ir viņas mūžīgie pavadoņi, un tos izraisa augsts stresa hormona kortizola līmenis. Sievietes dzimuma uzdevums ir radīt un glābt pēcnācējus. Pašsaglabāties ir vieglāk, ja izvairās no briesmām, un bailes brīdina par to iespējamību. Tāpēc sievietes bieži baidās no iedomātām briesmām, nekā smejas par vīriešiem, kuru asinīs ir vairāk adrenalīna – bezbailības hormona.

Padariet to par likumu: sieviete runā – apskauj, saki, ka viss būs kārtībā. 50% ģimenes problēmas var atrisināt ar uzklausīšanu un samīļošanu. Ļaujiet sievietei izrādīt savas emocijas, jo viņai tās ir absolūti nepieciešamas. Kad jūs pieņemat viņas emocijas, tad viņa jūt, ka esat tepat, un jūs viņu pasargājat no tālākiem uztraukumiem un bailēm.

Pievienot komentāru