Šīs sāpes nedrīkst atstāt bez ievērības – tās var liecināt par nopietnām saslimšanām

Reizi pa reizei mums visiem mēdz kaut kas iesāpēties. Tas nebūt nenozīmē, ka uzreiz jāsteidz pie ārsta vai jādzer medikamenti. Taču jāteic, ka ir dažas sāpes, kas var liecināt par patiešām nopietnām saslimšanām.

Ja tev ir šādas sāpes, labāk nevelc laiku garumā, bet steidz meklēt ārsta palīdzību.

1. Spēcīgas zobu sāpes

Nekādos apstākļos neignorē zobu sāpes. To rašanās iemesli var būt vairāki, piemēram, zoba nerva vai zobu emaljas bojājumi. Ignorējot zobu sāpes, tu vari ne tikai saskarties ar nepatīku infekciju zobā, bet tu vari zobu arī zaudēt, nemaz nerunājot par to, ka sakošļāt cietu pārtiku ar sāpošiem zobiem praktiski nav iespējams.

2. Sāpes kājās vai pēdās

Pēkšņas sāpes, kas parādās kājās vai pēdās, un saglabājas pāris minūtes, var liecināt par kādu nopietnu saslimšanu.

Ja sāpes kājās parādās staigājot, tas var liecināt par asinsrites traucējumiem. Asins apgādes traucējumu gadījumos iemesls var būt asinsvadu slimības.

Reizēm sāpes kājās vai pēdās var izraisīt perifēra neiropātija. Šādos gadījumos novērojami tādi simptomi kā tirpšana, nejūtīgums un smaguma sajūta kājās. Reizēm var būt novērojama dedzinoša sajūta.

Nelīdzsvarots elektrolītu līmenis var izraisīt muskuļu spazmas, sāpes un dedzināšanas sajūtu kājās.

Arī problēmas ar muguru var radīt sāpes kājās. Spinālā kanāla stenoze ir stāvoklis, kad mugurkaula kanāls pakāpeniski sašaurinās un izraisa spiedienu un sāpes mugurkaula nervos. Spinālo stenozi var izraisīt skolioze, artrīts vai muguras traumas.

3. Sāpes sirdī

Cilvēki nereti domā, ka sirds lēkmes simptomi ir sāpes krūtīs un paaugstināts asinsspiediens, taču viens no biežākajiem simptomiem ir diskomforta sajūta krūtīs. Tāpat par to var liecināt elpas trūkums, slikta dūša, spēcīgs nogurums, kā arī sāpes mugurā un plecu daļā.

4. Sāpes, kas līdzinās menstruālajām sāpēm

Sievietes nereti menstruālo sāpju mazināšanai mēdz lietot bezrecepšu pretsāpju medikamentus, lai atvieglotu diskomforta sajūtu. Taču gadījumos, ja pat pēc pretsāpju medikamentu lietošanas sāpes joprojām saglabājas spēcīgas, tas var liecināt par kādu citu saslimšanu.

Endometrioze ir viena no saslimšanām, kuras simptomi ir spēcīgas sāpes menstruālā cikla laikā. Tāpat var būt novērojami tādi simptomi kā sāpīga dabisko vajadzīgu nokārtošana, sāpīgs dzimumakts, caureja, aizcietējumi un vēdera uzpūšanās.

5. Spēcīgas galvassāpes 

Cilvēki, kuri cieš no aneirisma, kā vienu no šīs slimības izteiktajām pazīmēm raksturo neciešamas galvas sāpes. Tās ir tik spēcīgas, ka šķiet – līdz šim tādas nav piedzīvotas. Ja novēro spēcīgas sāpes acu dobumos, dubultošanās sajūtu, runas traucējumus vai spēcīgu vājumu un nespēju parunāt, nekavējoties meklē medicīnisko palīdzību.

 

Lasi vēl: 7 veselības problēmas, kuras banāns izārstēs labāk nekā zāles

 

6. Nieru iekaisums

Par iekaisumu nierēs liecina spēcīgas sāpes muguras daļā – tās diezgan strauji kļūst neizturamas.

Pielonefrīta simptomi ir muguras sāpes, kas lokalizējas starp ribām un gurniem. Var būt paaugstināta ķermeņa temperatūra, bieža un sāpīga urinācija, kā arī slikta dūša un vemšana.
Pielonefrīts var būt dzīvībai bīstams, tāpēc svarīgi nekavējoties meklēt medicīnisko palīdzību.

7. Tromboze

Dziļo vēnu tromboze var rasties pēc ilgstošas atrašanās sēdus pozīcijā, sirds slimību gadījumos un aptaukošanās gadījumos. Dziļo vēnu trombozes gadījumā ļoti izteikti traucēta asins attece no kājām. Tā rada izteiktu pietūkuma sajūtu kājās. Var būt novērojami zilumi un tūska. Šī saslimšana var izraisīt daudzas komplikācijas, tāpēc ir svarīgi savlaicīgi konsultēties ar ārstu.

8. Apendicīts

Apendicīts ir aklās zarnas piedēkļa iekaisums. Apendicīta simptomi var būt dažādi, taču lielākoties novērojamas sāpes apakšējā labajā vēdera daļā un apetītes zudums. Var pievienoties vemšana, caureja, aizcietējums un vēdera uzpūšanās. Apendicīts ir nopietna saslimšana un prasa tūlītēju medicīnisku palīdzību.

Neignorē savas sāpes! Ja jūti, ka notiek kas nelāgs, vai tev sākušās neizskaidrojamas sāpes, konsultēties ar savu ārstu!

 

Avots: dozakata.club

Pievienot komentāru