Tesla paziņo, ka strādā pie jaunas autopilota sistēmas

Ja tā ir taisnība, tas nozīmē, ka tuvākajā nākotnē transportlīdzekļu būtība kā tāda mainīsies. Pēc garas darbadienas varēs mierīgi gulēt transportlīdzeklī mājupceļā, kamēr tas rūpēsies par to, lai nogādātu braucēju tur, kur nepieciešams. Tas ir tas, ko Tesla sola piedabūt pie dzīvības tuvākajā laikā un, ņemot vērā, ka sistēmas kodols jau ticis izstrādāts, tad varētu būt, ka šī sistēma būs veiksmīgāka un vairs neliks dažādu valstu valdībai aizliegt Tesla autoražotājam izmantot vārdu “autopilots”.

 

Lasi arī: Vācijas valdība pieprasa, lai Tesla neizmanto terminu “Autopilots”

 

Tesla gan apgalvo, ka tehnoloģija vēl nav pietiekami izstrādāta, lai izmantotu visu tās potenciālu, taču pareģo, ka tas tiks paveikts līdz 2018. gadam. Tikmēr autokompānija turpinās, kā viņi apgalvo, “kalibrēt sistēmu”. Kalibrācija paredz to, ka būtībā viņi taisās atslēgt dažas no pašreiz izstrādātās autopilota sistēmas funkcijām ar mērķi tās aizvietot ar efektīvākām. Tas nozīmē, ka tiks atslēgta automātiskā bremzēšana, brīdinājumi par iespējamām sadursmēm, joslas ievērošana un aktīvā kruīza kontrole līdz brīdim, kad būs pabeigts darbs pie jauninājumiem. Kad tas tiks izdarīts, uz jaunās sistēmas pamata šīs funkcijas visdrīzāk atkal būs pieejamas atkal, bet jau krietni efektīvākas.

 

Jaunais nodrošinājums šai sistēmai pared astoņu jaunu videokameru ieviešānu, no kurām trīs vērstas uz priekšu. Astoņas kameras ir spējīgas sniegt 360 grādu redzamību ap transportlīdzekli ar maksimālo attālumu 250 metru. Tiks ieļauti arī 12 ultraskaņas sensori, kurus Tesla apgalvo, ka ir uzlabojis, līdz ar ko tie spēs uztvērt objektus divreiz lielākā attālumā no transportlīdzekļa, salīdzinājumā ar vecajiem sensoriem. Jaunā komplektācija sevī iekļaus arī radaru, lai palīdzētu auto uztvert informāciju par spīti laikapstākļiem un priekšā esošiem transportlīdzekļiem. Tiek paredzēts arī iekļaut jaunu datoru, kas ir izstrādāts uz Nvidia grafikas procesora Titan un pēc apgalvojumiem ir 40 reizes jaudīgāks, nekā komplektācijā iepriekš iekļautais dators.

 

Lūk ir arī video, kas ataino, uz ko jaunā autopilota sistēma būšot spējīga.

 

Pievienot komentāru