Tesla pieļāva šausmīgu kļūdu Model S izstrādē…

Kā ziņo Reuters, tā kļūda varētu rasties iebūvētās kameras un radara dēļ, kas nepareizi novērtējuši ceļā esošos objektus.

Kā kļuva zināms aģentūrai, 28. jūlija kompānijas pārstāvji tikās ar ASV Senāta locekļiem komercijas jautājumā. Pēc avota teiktā, Teslas darbinieki līdz šim brīdim cenšas izprast “sistēmas kļūdu”, kas radīja sadursmi testa laikā.

Kompānijā uzskata, ka pirms avārijas kamera un radars nezināmu iemeslu dēļ neievēroja tuvojošos kravas auto. Bet pēc citas versijas – radars automātiski noteica smago automašīnu kā ceļa infrastruktūras objektu, kā, piemēram, tiltu, un “autopilots” nesāka bremzēšanu.

Pirmais navējošais ceļa satiksmes negadījums, kurā iekļuva Tesla Model S , notika 7. maijā Vilistonas pilsētā, Floridas štatā. 40 gadīgais Džošua Brauns iebrauc zem piekabes smagajam auto, kas perpendikulāri šķērsoja ceļu. Teslā paziņoja, ka cilvēka nāvē vainojami traģiskās sakritības apstākļi. ASV nacionālā ceļu satiksmes drošības administrācija uzsāka izmeklēšanu attiecībā uz Tesla Motors.

 

Avots: motor.ru

Pievienot komentāru