TOP 10 nopietnas lietas, ko zina ārsti, bet nekad jums neteiks

Mācēt uzklausīt ir grūti, bet svarīgi

Ārstam ir jāaizmirst savs ego un jāprot cilvēks uzklausīt gandrīz tikpat smalki kā psihologam. Nav svarīgi, vai viņš šodien slikti jūtas, jo nes atbildību par otra dzīvību.

Ārstam ir jāsaprot savi resursi

Bieži vien ģimenes pasākumi var pārvērsties par simptomu un diagnožu spēlēm, tomēr ārstam ir ārkārtīgi svarīgi novilkt robežas starp darbu un mājām. Jo psiholoģiski sevi pārdedzināt ir ļoti kaitīgi gan pašam ārstam, gan pacientiem.

Lasi arī: Smadzeņu vēzis: Pirmie signāli, ka jāvēršas pie ārsta

Kails ķermenis ir tikai ķermenis

Kails ķermenis ir daļa no ārsta profesijas. Tas nav ne apkaunojoši, ne nepatīkami un tas ir veids kā uzstādīt diagnozi. Ārstam būs vienalga vai pirms vizītes esat bijusi skaistumkopšanas salonā, vai kāda apakšveļa jums ir. Cilvēka ķermenis ir ārstējams objekts.

Kafija ir ēdiens

Ārsta dzīve ir pielīdzināma vāveres ritenim, jo ārkārtas un smagos gadījumos nav izvēles. Ir jābūt ar 100% atdevi tur, kur ārsts atrodas. Un, ja starplaiki ļauj, tad kafija ir kļuvusi par galveno enerģijas avotu!

Prieks par pacienta atveseļošanos

Izpratne par to, ka pacients ir dziedināts, ārstam ir fundamentāli svarīga! Smags darbs nes rezultātus un gandarījumu par paveikto!

Gars dziedina ķermeni

Ārsti vislabāk zina cik nozīmīga ir pozitīvā noskaņojuma enerģija. Pacienti ar pozitīvu attieksmi var paveikt daudz vairāk kā pesimisti. Un brīnumi patiešām notiek, ja cilvēkā ir bezgalīgas alkas dzīvot!

Dažkārt ir vienkārši jāatlaiž

Ārstam ir nepaskaužams pienākums pateikt tuviniekiem, ja pacienta dzīvība tuvojas izskaņai. Un visticamāk, ka tuvinieku pirmā reakcija būs noliegums. Bet, lai arī cik tas ir traģiski, dažreiz cerību vairs nav.

COMMENTS

Pievienot komentāru