Torte ”Lielais eklers”

Neparasta, neaprakstāmi maiga ir šī kūka.

Sastāvdaļas:

Mīklai:
Ūdens – 180ml
Sviests – 85g
Milti – 90g
Sāls
Cukurs – 5g
Olas – 3gb

Siera krēms-pudiņš:
Piens – 300ml
Vaniļas pudiņš – 70g
Saldais krējums 35% – 40ml
Balta šokolāde – 100g
Svaigais siers – 170g

Krēms:
Saldais krējums 35% – 200ml
Pūdercukurs – 1 ēd. kar.

Glazūra:
Brūnā šokolāde – 40g
Saldais krējums 35% – 15ml
Sviests – 10g

Lasi arī: TOP 10 karstie ēdieni Ziemassvētkiem. Ja mīli sulīgu un gardu gaļu, tad šīs receptes būs tieši priekš tevis!

Pagatavošana:

Mīkla:
Katliņā liek ūdeni, sviestu, sāli un cukuru. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai līdz izkusis sviests. Noņem no uguns, iemaisa miltus. Kārtīgi samaisa un liek atpakaļ uz uguns. Savāra mīklu vienā gabalā. Pārliek mīklu citā traukā un pa vienai piesit olas, katru reizi kārtīgi samaisot. Liek mīklu cepamtraukā (27×20) un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes līdz kļūst zeltaini brūna. Mīkla celsies burbuļos, bet tas nekas.Atdziestot tā pārvērtīsies skaistā pamatnē ar sāniem kādā tā tika cepta.

Pudiņš:
Saldo krējumu uzkarsē līdz 80 grādiem, pievieno baltās šokolādes gabaliņus un maisa līdz iegūst vienmērīgu masu. Pudiņu un pienu sakuļ ar slotiņu, pievieno svaigo sieru un atdzesētu šokolādi. Visu sakuļ ar slotiņu. Ja nav vaniļas pudiņa, tad uzvāra noteikto daudzumu piena, atdzesē un turpina pēc receptes. Izkārto krēmu-pudiņu pa visu mīklu un liek ledusskapī.


Krēms:
Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Liek uz krēma-pudiņa kārtas un liek ledusskapī.

Glazūra:
Smalki sagriež šokolādi, uzkarsē saldo krējumu un sviestu. Šokolādi pievieno krējumam un sviestam, labi izmaisa. Atdzesē. Ar karoti vai ar konditorejas tūtas palīdzību veido sev tīkamus rakstus uz kūkas. Kūkai labi jāatdziest, tāpēc labāk uz visu nakti likt ledusskapī.

Pievienot komentāru