Uzzini, kā vēl vari izmantot ūdeņraža peroksīdu jeb ūdeņraža pārskābi – neaizstājams palīgs neskaitāmās dzīves situācijās

Ūdeņraža peroksīds atrodas teju katrās mājās, taču lielākā daļa no mums nemaz nenojauš, cik noderīgs palīgs tas var izrādīties saimniecībā.

Traipu tīrīšana

Ūdeņraža peroksīds var kalpot par lētu un ērtu traipu tīrītāju. Izmantojams tikai uz baltiem audumiem. Jums atliek to uzliet uz traipa, nedaudz paberzt un pēc izmazgāšanas traips būs prom!

Mājas uzkopšana

Lielisks palīgs lamināta un koka grīdas kopšanā. Pievieno ūdeņraža peroksīdu klāt pie ūdens un mazgā grīdu kā parasti – rezultāts neliks tev vilties.

Rūpes par istabas augiem

Lai istabas augus pasargātu no nevēlamu sēnīšu un citu baktēriju veidošanās, pievieno 1 litram ūdens 25 gramus 3% ūdeņraža peroksīdu, un apsmidzini ar to istabas augus – tas palīdzēs atbrīvoties no baktērijām.

Kupli mati

Lai matiem piešķirtu spīdumu un apjomu, ūdenim pievieno pavisam nedaudz ūdeņraža peroksīdu. Samērcē matus ar pagatavoto ūdens maisījumu, pēc tam izskalo un mazgā ar šampūnu kā ierasts. Ievērosi, ka mati kļuvuši spīdīgāki un kuplāki.

Atbrīvo no pesticīdiem

Daudz runāts un dzirdēts par to, ka augļi un dārzeņi satur daudz pesticīdus. Lai no tiem atbrīvotos, ievieto augļus un dārzeņus traukā ar ūdeni, kam nedaudz pievienots ūdeņraža peroksīds. Pēc 5 minūtēm par pesticīdiem vari aizmirst.

Virtuves virsmu kopšana

Lai virtuvē galda virsma vienmēr būtu tīra, dažkārt izmanto ūdeņraža peroksīdā samitrinātu drānu, lai to attīrītu.

Uzkop vannas istabu un ledusskapi

Nākamajā reizē, kad mazgāsi ledusskapi, izmēģini to iztīrīt ar drānu, kas samitrināta ar ūdeņraža peroksīdu – turpmāk ledusskapi tīrīt vēlēsies tikai šādi, jo rezultāts neliks tev vilties.

Vannas istabā stūrus, kur veidojas pelējums, aplej ar ūdeņraža peroksīdu un ļauj tam iedarboties 5-10 minūtes. Pēc tam kārtīgi noskalo.

Rūpes par sejas ādu

Ja uz kādas sejas zonas regulāri veidojas pumpas, nosmērē to ar vates tamponu, kas samitrināts ūdeņraža peroksīdā. Nekādā gadījumā neizmanto tuvu acīm.

 

Lasi vēl: 6 iemesli, kādēļ martā dzimušie ir īpaši un unikāli cilvēki

 

Cīnās ar sliktu smaku

Ja mājās jūtams nepatīkams aromāts, pievieno ūdeņraža peroksīdu mazgājamajiem līdzekļiem pirms mājas uzkopšanas. Jau pēc pirmās uzkopšanas pamanīsi rezultātu.

Lai jums izdodas!

 

Avots: lady-journal.info

COMMENTS

Pievienot komentāru