Vācija pieprasa, lai Tesla neizmantotu terminu “autopilots” . . .

 

Mēs pieprasam, lai jūs pārstātu izmantot terminu “autopilots” reklāmas nolūkos, lai izvairītos no pārpratumiem un lai patērētāji neviltos, sagaidot vairāk, nekā jūsu izstrādātā sistēma piedāvā!

 

Šīs ziņas ir pamatīgs trieciens, ņemot vērā, ka Tesla uzņēmums ticis pakļauts kritikas vētrai saistībā ar tās izstrādāto tehnoloģiju. Pēc maijā notikušā Tesla Model S satiksmes negadījuma Ķīnā Tesla saņēmis vairākus pieprasījumus pārstāt izmantot teminu. Tikmēr Vācijas satiksmes ministrija ziņo, ka tā uzskata daļēji autonomo braukšanas asistēšanas tehnoloģiju par “nozīmīgu risku satiksmes drošībai”.

 

Tesla savā aizstāvībā apgalvo, ka lidaparātu izstrādātāji izmantojuši terminu vairākas desmitgades, kas viņuprāt paredz, ka arī autoražotāju uzņēmums drīkst pielietot šo terminu.

 

Lidmašīnās, ar pareizu pielietojumu, autopilots samazina darba apjomu, kurš transporta līdzekļa vadītājam jāiegulda un sniedz papildus drošību salīdzinājumā ar pilnīgi manuālu vadību. Tieši tas pats attiecas uz mūsu izstrādātajiem automobīļiem!

 

Taču tas nenozīmē, ka Tesla ir pilnībā pret to, lai ierosinātu izmaiņas tajā, kādu iespaidu uzņēmums rada par tā izstrādāto daļēji autonomo sistēmu un aizvietojusi frāzi “pašbraucošs” ar “auto-asistējoša vadība”.

 

Pievienot komentāru