Vēdera uzpūšanās-kāpēc tā rodas un kā ar to viegli tikt galā

Ir cilvēki, kuri ar vēdera uzpūšanos saskaras diezgan reti, vien pāris reizes mēnesī. Taču ir arī tādi, kuriem šī problēma sagādā lielas ikdienas raizes.

Vēdera uzpūšanos veicina zemāk minētie iemesli:

1. Tu ēd pārāk ātri

Reizes, kad maltītes ieturi lielā steigā, noved pie tā, ka vēderā rodas gāzes. Lai no tā izvairītos, atceries, ka ir būtiski ēdienu kārtīgi sakošļāt. Ēdot steigā, tu kopā ar ēdienu norij arī gaisu, un tas ir iemesls, kas veicina vēdera uzpūšanos.

2. Tu esi pārāk nervozs

Ir zinātniski apstiprināts, ka stress var kļūt par iemeslu gāzu veidošanās vēderā. Kad esi uztraucies, stress ietekmē arī tavu gremošanas sistēmu. Mēģini uztvert lietas mierīgāk un tik daudz neuztraukties.

3. Aizcietējums

Viena no biežāk sastopamajām problēmām ir aizcietējums. Lietojiet biežāk uzturā šķiedrvielas, ēdiet ogas, augļus un dārzeņus, pilngraudu produktus un svaigos salātus. Uzņemiet pietiekamu šķidruma daudzumu un atcerieties par fiziskajām aktivitātēm.

4. Ogļhidrāti

Atcerieties, ka organismam nav viegli pārstādāt ogļhidrātiem bagātus produktus, tāpēc vēderā var rasties gāzes. Samaziniet uzturā cukuru, alkoholu un cieti saturošus produktus. Cukura vietā izvēlies augļus vai ogas.

5. Mazs šķidruma patēriņš

Ja uzturā lietosi maz ūdeni, tas var kļūt par iemeslu daudzām saslimšanām. Arī vēdera uzpūšanās iemesls var būt nepietiekams ūdens daudzums. Ja regulāri uzturā lieto kafiju, cukuru vai alkoholu, tas  nozīmē, ka tev īpaši jāpiedomā par ūdens lietošanu uzturā. Izdzer dienā 6-8 glāzes ūdens un organisms būs tev pateicīgs.

Atgādinām, ka vislabāk maltītes ieturēt bieži, bet nelielās porcijās, ēšanas laikā nesarunāties, lai izvairītos no gaisa norīšanas un lietot uztura produktus, kas satur zarnu trakta darbībai labvēlīgās probiotiskās baktērijas.

Avots: naget.ru

Pievienot komentāru