Volvo mašīnas arī varēs savstarpēji sazināties nākotnē!

Volvo V90 Cross Country būs viens no pirmajiem auto, kurā tiks iekļauts jaunais aprīkojums
Volvo V90 Cross Country būs viens no pirmajiem auto, kurā tiks iekļauts jaunais aprīkojums

 

Visi Volvo automobīļi, kuri iekļauti 90 sērijas modeļos pirmie tiks aprīkoti ar jauno starpmašīnu komunikācijas tehnoloģiju, tai skaitā S90, XC90 un V90 Cross Country modeļi. Volvo vice prezidents, Pīters Mertens apgalvo, ka jaunā aprīkojuma iekļaušana ir gaidāma gada beigās, jo pašlaik programmatūra ir izstrādes procesā. Izstrādei Volvo sadarbojas ar firmu Ericsson. Kad izstrāde tiks pabeigta, 90 sērijas modeļu īpašniekiem būs iespēja savstarpēji komunicēt un brīdināt vienam otru par potenciāliem riskiem uz ceļa. Tiek paredzēts, ka uzņēmums izmantos Cloud tehnoloģiju (starpniekserveri informācijas uzglabāšanai un nodošanai), līdz ar to, nebūs nepieciešamības pēc tiešsaistes starp automobīļiem, taču katram auto būs nepieciešams savienojums ar internetu, lai jaunizstrādātā programma strādātu.

 

Pēdējā laikā uzmanība tiek pārsvarā vērsta uz tehnoloģiju attīstību ar nolūku likt automobīļiem pāriet uz elektroenerģiju kā enerģijas pamatavotu dzinēju darbībai un uz autonomo braukšanu, lai auto varētu vest tā īpašnieku tur, kur īpašniekam jānokļūst, bez īpašnieka dalības. Līdz ar to ir viegli palaist garām iespēju ieviest citas drošības sistēmas, kuras tiek izstrādātas un kuras ieviest ir krietni vieglāk nekā elektriskos, pašvadošos automobīļus.

Jaunā tehnoloģija brīdinās arī par ceļa posmiem, kurus bieži šķērso dzīvnieki
Jaunā tehnoloģija brīdinās arī par ceļa posmiem, kurus bieži šķērso dzīvnieki

 

Auto starpsaziņa ir viena no šīm tehnoloģijām un jāmin, ka ir diezgan liels iemesls kļūt nepacietīgiem par šīs tehnoloģijas ieviešanu. Ņemot vērā, cik neparedzami var būt ceļu un satiksmes apstākļi, būtu jauki, ja būtu sistēma, kas brīdinātu autovadītājus par iespējamiem sagaidāmajiem riskiem, no kuriem būtu vērts izvairīties, vai vismaz pievērst tiem uzmanību. Noslāpusi mašīna, autoavārija, slideni ceļu segmenti vai pat punkti, kuros dzīvnieki bieži šķērso ceļus, tehnoloģija noteikti sekmēs autovadītāju drošību.

 

Protams, trūkums ir tāds, ka šī tehnoloģija nevar funkcionēt bez interneta savienojuma, taču, ņemot vērā, ka tieši 90 sērijas Volvo modeļi būs pirmie, kuros tā tiks integrēta, varam paredzēt, ka tie, kas varēs atļauties iegādāties šos automobīļus, spēs atļauties arī apmaksāt interneta izmaksas. Būs diezgan interesanti novērot, kādu pieeju autoražotājs izmantos, lai iekļautu šo tehnoloģiju citos Volvo modeļos.

 

Secinājumā, varam spriest, ka savstarpēja saziņa starp automobīļiem sāk palikt par diezgan ievērojamu parādību, kuru arvien vairāki autoražotāji vēlās iekļaut savos jaunākās izstrādes modeļos. Tie nav tikai Volvo, Mercedes un Toyota, kas vēlās šo tehnoloģiju iekļaut savos spēkratos vienā vai citā formā. Arī Cadillac, Audi un Jaguar Land Rover pieliek pūliņus savu tehnoloģijas versiju izstrādei ar nolūku padarīt to par normu nākotnes autobraucējiem.

Pievienot komentāru